Ege Postası
Geri

İzmir ulaşımına can suyu: 110 yeni otobüs geliyor!

Kent içi ulaşımın geliştirilmesi için yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, otobüs filosuna takviye yapma kararı aldı. Önümüzdeki yıl ESHOT filosuna 20 adet son teknoloji elektrikli ve 50 adet de körüklü otobüs alımı için hazırlıklara başlayan Büyükşehir Belediyesi, İZULAŞ bünyesinde hurdaya ayrılan ve hibe edilen eski araçların yerine ise çevreci, tasarruflu, konforlu ve engelli kullanımına uygun 110 adet alçak tabanlı yeni otobüs satın alacak. 110 yeni otobüs geliyor!
İzmir ulaşımına can suyu: 110 yeni otobüs geliyor!
Haberler / İzmir
24 Aralık 2015 Perşembe 13:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yıl yarım milyar yolcu taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi toplu taşıma ağını yeni araç alımları ile güçlendirmeye önümüzdeki sene de devam edecek.

İZULAŞ 110 YENİ ARAÇ ALIYOR
Son on yılda aldığı bin 200'e yakın yeni otobüsle araç filosunun tamamını değiştiren ve yaklaşık 2 bin araçla İzmirlilere toplu ulaşım hizmeti veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, yatırımlarına önümüzdeki yıl 180 araç alımı ile sürdürecek. 70 yeni araç alımı için kolları sıvayan ESHOT Genel Müdürlüğü'nün ardından, belediyenin ulaşım hizmetlerini yürüten şirketi İZULAŞ da 110 yeni otobüsle filosunu takviye etmek için düğmeye bastı.
 
2016'DA FİLOYA 180 OTOBÜSLE TAKVİYE
Alınacak yeni otobüsler sayesinde hem yeni bağlanan ilçelere yönelik ulaşım faaliyetleri rahatlayacak, hem de son dönemde hurdaya ayrılan ya da hibe edilen eski araçların yerine son teknoloji otobüslerle takviye yapılmış olacak.  
 


ARAÇ SAYISI 2 BİNE YAKLAŞTI
110 otobüs alımı için 26 Ocak 2016 tarihinde ihaleye çıkacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZULAŞ A.Ş. yeni araçlarını toplam 7 ayda, yani yıl sonuna kadar teslim alacak. Filoya katılacak yeni otobüslerin seferlere başlamasıyla birlikte, kent içi ulaşıma hizmet eden araç sayısı da yaklaşık 2 bine çıkmış olacak. Alınacak araçların tamamı çevreci ve tasarruflu EURO-VI motorlu, engelli kullanımına uygun alçak tabanlı, konforlu, klimalı ve son teknolojiye sahip solo otobüsler olacak. Toplam 90 yolcu kapasiteli 110 aracın ilk 50'si ise yaz sonuna kadar teslim edilecek ve seferlere başlayacak. Yapılacak yeni araç alımları ile birlikte otobüs filosunun 6 olan yaş ortalaması da Avrupa standartlarının üstüne çıkacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası