Ege Postası
Geri

İzmir ünlü matematikçiyi ağırladı

ARAŞTIRMACI yazar ve eğitimci Jose Carlos Fernandez Romero, İzmir'de 'Kutsal Matematik' konulu konferans verdi.
İzmir ünlü matematikçiyi ağırladı
Haberler / İzmir
26 Ekim 2015 Pazartesi 15:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aktiffelsefe Ege Bölge şubelerinin ortaklaşa düzenlediği konferasta; Araştırmacı yazar ve eğitimci Jose Carlos Fernandez Romero, İzmir'de 'Kutsal Matematik' konulu konferans verdi. Bornova Uğur Mumcu Kültür Merkezi'ndeki konferansa ilgi yoğun oldu. Üç saat süren etkinlik boyunca Jose Carlos Fernandez Romero; sayıların anlamı, Heliopolis Enneadı, altın sayı, altın sayının doğadaki ve antik sanattaki karşılıkları, Pisagor tetraktisi, dünyanın ruhunun armonisi, Tanrı'nın varlığını ifade eden semboller gibi konular hakkında konuşma yaptı. Jose Carlos Fernandez Romero, "Matematik hakikate giden yolları keşfetmemize yardımcı olur. Rakamlar fikirlerin kristalleşmiş halidir. Matematik ve geometri evreni kendimizi ruhumuzu anlamamızı sağlar" dedi.


Halkla İlişkiler Sorumlusu Emel Tokuyan, "Aktiffelsefe olarak geleneksel bir felsefe okuluyuz. Tarihte doğuda ve batıda pek çok felsefe okulunda ilk çalışılan konu matematiktir. Felsefe okullarının kapısında 'matematik bilmeyen giremez' yazar. Pozitif bilimleri çalışmak ve bunun için köprü oluşturmak ihtiyacı vardır. Matematik çalıştıkça insan, evren doğanın yasası ve işleyişi ile ilgili derin ve geniş bir bakış açısına ve anlama sahip oluruz. Bu nedenle bu konferansı düzenlemekten ve halkımızın gösterdiği ilgiden çok mutluyuz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası