Ege Postası
Geri

İzmir’de Arapça tabelalar tek tek indirildi

İzmir'in Konak ilçesi Basmane semtindeki tartışmalara neden olan çok sayıda Arapça tabela Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin operasyonuyla tek tek indirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Biz, bir kamu kurumu olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Böyle bir mevzuat nedeniyle zaten bunlara izin vermememiz gerekiyor, biz de gereğini yapıyoruz" dedi.
İzmir’de Arapça tabelalar tek tek indirildi
Haberler / Politika
4 Temmuz 2023 Salı 17:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İHA- Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Seçkin Boyunağa, İzmir İl Teşkilatı ile Basmane sokaklarına yaptığı çıkarma esnasında gördüğü Arapça tabelalar nedeniyle yerel yöneticilere seslenerek ‘Basmane’yi kaçaklara ve Suriyelilere peşkeş mi çektiniz? Burası neden sahipsiz?’ diye sormuştu.

Zafer Partili Boyunağa’nın bu çıkışının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, sayıları hızla artan Arapça tabelaları kaldırmak için harekete geçti.

Ekipler tarafından, Konak ilçesi Basmane semtinde bulunan birçok iş yerindeki asılı Arapça tabelalar spiral yardımıyla kesilerek bulundukları yerden kaldırıldı.

Ekiplerin son birkaç gün içerisinde, 100’e yakın Arapça tabelayı kaldırdığı öğrenildi.

ANKA Haber Ajansı’na konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Normal mevzuat uygulanıyor, tabelalarla ilgili. Bu, zaman zaman yaptığımız bir şey. Yani sonuçta biz, bir kamu kurumu olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Böyle bir mevzuat nedeniyle zaten bunlara izin vermememiz gerekiyor, biz de gereğini yapıyoruz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası