Ege Postası
Geri

İzmir’de kaçak sigaraya geçit yok

İzmir’de jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda on binlerce adet kaçak sigara ele geçirilirken, 2 şüpheli de gözaltına alındı. Öte yandan Ticaret Bakanlığı İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından Manisa'nın Turgutlu ilçesinde bulunan bir depoya gerçekleştirilen operasyonda, yasa dışı sigara üretiminin en önemli ham maddelerinden olan binlerce makaron, rulo halinde sigara uç kağıdı ve sigara filtresi ele geçirildi.
İzmir’de kaçak sigaraya geçit yok
Haberler / 3. Sayfa
10 Nisan 2022 Pazar 14:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordine ve talimatları doğrultusunda yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde, Aliağa ilçesine bağlı Uzunhasanlar Mahallesinde bulunan evde, kaçak sigara üretimi yapıldığını tespit etti.

Belirlenen adrese operasyon düzenleyen İzmir İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları aramada 53 bin 600 adet bandrolsüz boş makaron, 27 bin 400 adet markalı bandrolleri sökülmüş boş makaron, 5 bin adet naylon sigara paketleme ambalajı, 3 bin 820 adet satışa hazır vaziyette içi doldurulmuş makaron, 80 kilogram kıyılmış açık tütün, 2 adet sigara doldurma makinası, 3 adet hesap kayıt defteri, 1 adet basınç ayar cihazı, 1 adet kompresör, 15 adet TAPDK bandrolü ele geçirdi.

Operasyonda 2 şüpheli de yakalanırken, 5607 sayılı Kanunun 3/18 ve 3/20 maddesi gereğince yasal işlem başlatılan şüphelilerin adli işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

TURGUTLU'DA DA DEPOYA OPERASYON

Öte yandan Ticaret Bakanlığı İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından Manisa'nın Turgutlu ilçesinde bulunan bir depoya gerçekleştirilen operasyonda, yasa dışı sigara üretiminin en önemli ham maddelerinden olan binlerce makaron, rulo halinde sigara uç kağıdı ve sigara filtresi ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza ekiplerinin saha araştırması ve istihbarat çalışması neticesinde Manisa-Turgutlu karayolu üzerinde bulunan bir adresin yasadışı sigara üreticileri tarafından depo olarak kullanıldığı tespit edildi. Söz konusu adresle ilgili istihbarat bilgileri toplanarak ve savcılıktan operasyon için izin alındı. Operasyon izninin alınması üzerine harekete geçen ekipler, şüpheli adreste bulunan depoya baskın düzenlendi. Ayrıntılı ve dikkatli şekilde aranan depoda toplam 35 bin adet makaron, yaklaşık 50 milyon makaron üretiminde kullanılabileceği tespit edilen bin 200 rulo sigara uç kağıdı ve 310 bin adet sigara filtresi ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza ekiplerinin başarılı operasyonu sonucu ele geçirilen binlerce makaron, sigara uç kağıdı ve filtrelerin yasadışı sigara üretiminde kullanılması ve bu sigaraların yasadışı yollardan piyasaya sürülmesi engellenirken, operasyonda yakalanan 3 şüpheli hakkında da yasal işlem başlatıldı.

Soruşturmaya savcılık nezdinde çok yönlü olarak devam edildiği ifade edildi. (İHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası