Ege Postası
Geri

İzmir’de kuyumcu kabusu: Sahte altın şebekesi iş başında

İzmir'de kuyumcuları radarına alan dolandırıcılar, genellikle tecrübesiz çalışanları tuzağa düşürerek sahte altınları gerçekmiş gibi çok sayıda kuyumcuya sattı.
İzmir’de kuyumcu kabusu: Sahte altın şebekesi iş başında
Haberler / 3. Sayfa
22 Haziran 2024 Cumartesi 09:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'de kuyumcuları radarına alan dolandırıcılar, genellikle tecrübesiz çalışanları tuzağa düşürerek sahte altınları gerçekmiş gibi çok sayıda kuyumcuya sattı. Dolandırıcıların hedefi olan kuyumcular diken üstünde satış yaparken, bir dolandırıcının sahte altınları üst üste iki gün aynı tezgahtara sattığı anlar kameralara yansıdı.

 

"BUNLAR BİR ŞEBEKE"

Yeni Asır'ın haberine göre; İzmirli kuyumcu Erol Doğan, "Atölyeci, kuyumcular bu işin içinde. Bunlar bir şebeke. Üretimi, kaplaması, kuyumcu olmadan normal yoldan geçen bir vatandaş bunu yapamaz. Çok profesyoneller" dedi. Kuyumcunun sahibi Erol Doğan (42), dolandırıcıların çalışanın tecrübesizliğinden yararlandığını söyledi. Erol Doğan, sahte altına profesyonelce bir kaplama yapıldığını ve zor anlaşıldığını söyledi.

Doğan, "Dolandırıcılar, işten anlamayan, deneyimsiz arkadaşımıza '14 ayar ürün' diye satmak istemiş. Arkadaşımız hesaplamış, ondan sonra almış. Arkadaşımız, kendince taşa sürme testimiz var onu yapmış ama altın sonucunu veriyor. Ertesi gün yine aynı şekilde benzer bir ürünü getirmiş, test ettik altın çıkmadı. Bunlar bir şebeke" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası