Ege Postası
Geri

İzmir’de sarıklı ve cübbeli kişiler broşür dağıttı: 'Yılbaşını kutlamayın!'

2015 yılını geride bırakacağımız ve 2016 yılına ‘merhaba’ diyeceğimiz yılbaşı gecesine saatler kala İzmir’de cübbeli ve sarıklı kişiler ‘yılbaşını kutlamıyoruz’ broşürleri dağıtırken; “Ey Müslümanlar, Hristiyan bayramını kutlamayın” dedikleri duyuldu. Broşür dağıtanlara bazı İzmirli vatandaşlar tepki gösterdi. İzmir’de sarıklı ve cübbeli kişiler broşür dağıttı
İzmir’de sarıklı ve cübbeli kişiler broşür dağıttı: 'Yılbaşını kutlamayın!'
Haberler / İzmir
30 Aralık 2015 Çarşamba 13:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI- İzmirlilerin kentin farklı noktalarında haftalar önce plan yaparak kutlamayı düşündükleri etkinlik öncesi Basmane Gar’ı girişinde cübbeli ve sarıklı kişiler tarafından yılbaşı kutlanmasının Hristiyan inancı olduğunu dile getirerek “Dünya’yı kan gölüne çeviren Hrıstiyanların geleneği olan yılbaşını kutlamıyoruz… çünkü biz Müslümanız” yazılı broşürler dağıttıkları görüldü.



İzmir Sıla Vakfı adına dağıttıkları broşürün devamında ise “O Hristiyanlar bize uyuyorlar m? Neden biz hep onlara uyuyoru? Onlar; bizim dini bayramlarımızın hangi birine uyuyor ve kutluyor.” ifadeleri yer alıyor.



Diğer broşürde ise, “Önünde seninle alakası olmayan bir bayram var; Hristiyanların dini bayramı yılbaşı…, bir Müslüman olmana rağmen kişiliğini ve dinini , bir yana iterek yılbaşını sende mi kutlayacaksın'!...” ifadeleri yer alıyor.



Cübbeli ve sarıklı kişilerce dağıtılan ‘yılbaşını kutlamayın’ broşürlerine bazı İzmirli vatandaşlar tepki gösterdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası