Ege Postası
Geri

İzmir’deki operasyonda rekor miktarda uyuşturucu ele geçirildi

İzmir’de düzenlenen narkotik operasyonunda, ilde bugüne kadarki en yüksek miktarda esrara ulaşıldı. Altı ildeki eşzamanlı iki operasyonda 1 ton 61 kilo 850 gr. esrar ele geçirildi.Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sokak...
İzmir’deki operasyonda rekor miktarda uyuşturucu ele geçirildi
Haberler / Güncel
17 Eylül 2013 Salı 11:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’de düzenlenen narkotik operasyonunda, ilde bugüne kadarki en yüksek miktarda esrara ulaşıldı. Altı ildeki eşzamanlı iki operasyonda 1 ton 61 kilo 850 gr. esrar ele geçirildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sokak satıcıları ve uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, doğu illerinden getirilen esrarı, İzmir’de sokak satıcıları aracılığıyla piyasaya süren bir şebekeyi takibe aldı. İki ay önce başlatılan ilk operasyonda, yükledikleri uyuşturucu maddeyle yola çıkan şahıslar takip edildiklerini anladı. Bunun üzerine düzenlenen operasyonda 521 kilo 850 gr. esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan dört kişi ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Operasyonun ardından şebeke üzerine yoğunlaşan ekipler, esrarın nereden ve kimler aracılığıyla getirildiğini araştırmaya başladı. Aynı şebekenin üyelerinin, Mardin’de ürettikleri uyuşturucu maddeyi yükledikleri kamyonla İzmir’e getireceği bilgisine ulaşıldı. Narkotik timleri, teknik ve fiziki takibin ardından, Mardin’in bir köyünden esrar yüklendikten sonra operasyonu başlattı. Mardin’in yanısıra eşzamanlı olarak İzmir, Diyarbakır, Mersin, Gaziantep ve İstanbul'da yapılan baskınlarda, aralarında elebaşı V.Ö.’nün de bulunduğu dokuz kişi yakalandı. Kamyonetin kasasında ise 540 kg. esrar ele geçirildi. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Nakotik Şube Müdürlüğü ekipleri, bu operasyonla birlikte kendi bünyelerinde bir rekora da imza attı. İki operasyonda ele geçirilen 1 ton 61 kilo 850 gr. esrarın, İzmir’de yakalanan en yüksek miktar olduğu bildirildi. Ekiplerin, 2013 yılının ilk dokuz ayında ise 3 ton 910 kg. esrar ele geçirdiği kaydedildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası