Ege Postası
Geri

İzmir’den Balkanlara barış elçisi

İstanbul’da başlayan Uluslararası konferansta Balkan Savaşlarının 100. yıldönümünde bölgede barış ve istikrar konuşuldu. Konferansa katılan AK Parti İzmir Milletvekili ve dışişleri komisyon üyesi Rifat Sait İzmir’in Balkanlardaki barış elçisi oldu.
İzmir’den Balkanlara barış elçisi
Haberler / Güncel
19 Ekim 2012 Cuma 09:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

 İSTANBUL- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen konferansa Bosna-Hersek, Karadağ,Makedonya ve Arnavutluk Dışişleri bakanları ile Kosova’nın dışişleri bakan yardımcısı katıldılar. Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) ve Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve akraba toplulukları başkanlığının ortak çalışması ile düzenlenen Balkan konferansı İstanbul’da başladı. Bir yıldır Balkan Barışı için yürütülen faaliyetlerin değerlendirileceği toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte Karadağ, Arnavutluk, Makedonya, Bosna-Hersek Dışişleri Bakanlarının yanı sıra Kosova Dışişleri bakan yardımcısı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir topbaş ve İzmir Milletvekili Rifat Sait katılıyor.

 Konferansta bir konuşma yapan Dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu,  "Çözüm halklardadır." sözleriyle toplumlar arası kaynaşmayı öne çıkardı. Bunun için öncelikle bölgesel entegrasyon fikrinin yaygınlaştırılması gerektiğini savunan Davutoğlu halklarının iletişime geçmesini sağlayacak kültürel etkileşime kapı aralanması gerektiğini dile getirdi.Balkan coğrafyasındaki sınırların kaldırılmasının çözüme katkı sağlayabileceğini ifade eden Davutoğlu, Avrupa içinde ortak bir havza oluşturularak uluslararası platformlarda Balkanların temsil edilmesinin önemine işaret etti. “Balkan ekseni için çaba sarf etmeliyiz. Uluslararası bütün platformlarda Balkan ülkelerinin ortak gündem oluşturması önem taşımaktadır.” diyen Davutoğlu, Balkanlar deyince akla kriz yaşayan ülkelerin geldiğini ve bu imajın acilen yenilenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 Konferansın başında protokol  katılımcıları birlikte bir aile fotoğrafı çektirdiler.

Konferansa davet edilen tek milletvekili olan Rifat Sait, akşam saatlerinde Dışişleri bakan yardımcısı Naci Koru ile birlikte dört günlük resmi bir gezi için Arnavutluğa gittiler. İstanbul’daki konferans iki gün sürecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası