Ege Postası
Geri

İzmir’den deprem bölgesine yardım gemisi

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası İzmir’den afet bölgesine deniz yoluyla yardım malzemeleri gönderiliyor. İzmir’in tüm ilçelerinden Çeşme’ye getirilen yardım malzemeleri ve iş makinelerinin yüklendiği geminin akşam saatlerinde İskenderun’a hareket edeceği ifade edildi.
İzmir’den deprem bölgesine yardım gemisi
Haberler / Güncel
7 Şubat 2023 Salı 15:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık iki deprem sonrasında İzmir’den deprem bölgesine havadan ve karadan yardım ekipleri gönderildi. Bölgeye ulaşmaya çalışan ekipler kar fırtınası, deprem nedeniyle yoldaki çökmeler ve yoğunluk nedeniyle karayolunda ulaşımda zorluklar yaşarken, yardımların bölgeye daha hızlı ulaştırılabilmesi için deniz yolu da devreye sokuldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinesinde Çeşme Limanından kalkacak ro ro gemiye, İzmir’in tüm ilçelerinden gelen çok sayıda iş makinası, yaşam konteyneri, beton delici, forklift, vinç, gıda, sağlık ve yaşam malzemeleri ve su gibi deprem bölgesinde gerekli olacak malzemeleri yükleniyor.

Yükleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından, akşam saatlerinde yola çıkacak geminin yaklaşık 40 saatlik yolculuğun ardından İskenderun’a varması bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası