Ege Postası
Geri

İzmir’e dinler bahçesi

İZMİR'in Balçova İlçesi'nde, 2003 yılında kaçak tüp deposunda yaşanan patlama ve mezbelelik görüntüsüyle bilinen Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi karşısındaki alan, 'Dinler Bahçesi'ne dönüştürülecek. Bu alana cami, cemevi, sinagog ve kilise yapılacak.
İzmir’e dinler bahçesi
Haberler / İzmir
15 Nisan 2013 Pazartesi 11:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Balçova Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Ali Çalkaya, İnciraltı Ilıcalar Bölgesi imar planlarının hayata geçmesiyle birlikte Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi karşısındaki alana 'Dinler Bahçesi' kurmak için hazırlık yaptıklarını söyledi. Hastane karşısında planlanan toplam alanın 330 bin metrekare olduğunu belirten Başkan Çalkaya şunları söyledi:

"Burada kamuya 7 bin 800 metrekare alan kalacak. Balçova Belediyesi olarak burasının sosyo- kültürel tesis alanı olmasına karar verdik. Planlamayı yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bu alanda cami, cemevi ve kilise yapılması talebimizi gerekçeleriyle birlikte ilettik. Amacımız hem Balçova'da yaşayan insanların ibadetlerini yerine getirebilecekleri, hem de hoşgörünün sembolü bir alan yaratmak."

Korutürk Mahallesi'ndeki nüfusa yetecek bir camileri olmadığını belirten Başkan Çalkaya, Balçova'da yaşayan çok sayıda Alevi inançlı kişinin de yararlanacağı bir cemevi bulunacak Dinler Bahçesi'nde, yurt dışından gelen ve İzmir'de yaşayan Hıristiyan ve Museviler için de kilise ile sinagog yapmayı düşündüklerini söyledi. Çalkaya, Bahçe'ye tek kapıdan girileceğini, ancak içeride her inançtan kişinin ibadet olanağı bulabileceğini belirtti. Başkan Mehmet Ali Çalkaya inançlara saygının çok önemli olduğunu, bu projeyi bir an öne tamamlamayı istediklerini söyledi. Planlama sürecinin tamamlanmasında sonra proje çalışmalarının başlayacağı bilgisini verdi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası