Ege Postası
Geri

İzmir’in ilk Dijital Oyun ve Tasarım Kuluçkası DEÜ'de

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve DEÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DEPARK) bünyesinde İzmir’in ilk Dijital Oyun ve Tasarım Kuluçkası projesi için imzalar atıldı. Güney Kore merkezli dünyaca ünlü Netmarble Türkiye Genel Müdürü Barış Özistek ve DEÜ Rektör Vekili Prof. Erdal Çelik, dev işbirliğinin ilk imzalarını Rektörlük Senato salonunda attı. Dijital Oyun ve Tasarım Kuluçkası ile hedef Türkiye’nin 2023 bilişim ihracat hedefi olan bir milyar dolar değerinde oyunlar üretilmesini sağlamak, yeni istihdam olanakları yaratılarak, İzmir ve Türkiye’ye yüksek katma değer sağlamak. İzmir’in ilk Dijital Oyun ve Tasarım Kuluçkası DEÜ'de
İzmir’in ilk Dijital Oyun ve Tasarım Kuluçkası DEÜ'de
Haberler / Ekonomi
24 Ocak 2018 Çarşamba 12:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve Güney Koreli Dijital Oyun Geliştirici Netmarble güçlerini birleştirdi.

DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ve Dünyanın en büyük oyun firmaları arasında yer alan ve yüz milyonlarca oyuncusu, 4 bini aşkın çalışanı olan Güney Kore merkezli Netmarble Türkiye Genel Müdürü Barış Özistek, DEPARK bünyesinde İzmir’in ilk Dijital Oyun ve Tasarım Kuluçkası kurulmasına yönelik protokol imzalandı.

ERDAL ÇELİK: DİJİTAL OYUN PAZARININ KENTİMİZE VE ÜLKEMİZE CİDDİ İSTİHDAM VE KATMA DEĞER SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUZ

İmza töreninde konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Erdal Çelik, dijital oyun sektöründe mobil uygulamalardan, PC ve konsol oyunlarına kadar geniş bir alanda çalışma yapacaklarını belirterek,

“Üniversitemizin markasıyla dijtal dünyaya da imza atmak istiyoruz.  Bugün burada DEPARK ile Netmarble arasında imzaladığımız bu protokolle mobil oyun yazılımı geliştiriciliği konusunda yepyeni ve heyecan verici bir başlangıç yapacağız. Üniversitemiz böylece, DEPARK bünyesinde dijital oyun alanında, hem kuluçka merkezi hem de Ar-Ge çalışmalarına destek olacak bir iş ortağı olarak hareket edecek” dedi.

ÇELİK: ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİMİZ SÜRECEK

İzmir’in ilk Dijital Oyun ve Tasarım Kuluçkası ile 110 milyar doları aşan piyasa hacmi bulunan dijital oyun piyasasına İzmir’den girerek kent ve ülke ekonomisine de büyük katkı koymayı hedeflediklerini kaydeden DEÜ Rektör Vekili Prof. Erdal Çelik, üniversite-sanayi işbirliğinin Silikon Vadisi düzeyinde gerçekleşmesini arzu ettiklerini dile getirdi:

“Dijital oyun pazarının kentimize ve ülkemize ciddi bir istihdam ve katma değer sağlayacağına inanıyoruz. Bu kapsamda yeni işbirlikleri yaparak bilişim sektörünün kılcal damarlarını genişletecek projelerimizi yeni iş modelleriyle geliştirmeyi sürdüreceğiz. Üniversite sanayi işbirliğini Silikon Vadisi düzeyinde gerçekleşmesini; sektöre rol model olacak girişimlerin ve sektör içi konsolidasyonların artması gerektiğini düşünüyoruz. Hem insan kaynakları hem de teknik altyapının hızla geliştirilmesi açısından bunun önemli olduğuna inanıyoruz.”

BARIŞ ÖZİSTEK: MERKEZ YETENEKLİ VE YARATICI KİŞİLERİ BULUŞTURACAK

Netmarble Türkiye Genel Müdürü Barış Özistek de, Türkiye’de özellikle mobil alandaki yerel oyun stüdyolarını, oyun geliştiricilerini desteklemek için çalışacakları sözünü vererek,

“Özellikle İzmir özelinde, çok yetenekli yaratıcı kişiler olduğuna inanıyorum. Burası hem yaratıcı kişileri hem de geliştiricileri buluşturan önemli bir merkez ve önemli bir hub. Bunu da oyun sektörüne kanalize etmek ve buradan global başarılara ulaşabilecek oyun firmaları çıkarmak çok mümkün görünüyor” dedi.

ÖZİSTEK: BİR OYUN İLE TEK BAŞINA BİR MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPILABİLİR

Türkiye bugüne kadar büyük ölçekte başarılara imza atmış oyun firmaları çıkardığını belirten Netmarble Türkiye Genel Müdürü Özistek, 2023 bilişim ihracat hedeflerinin bir milyar dolar olduğunu vurgulayarak, sadece oyunlarla Türkiye’nin 2023 bilişim ihracı hedefinin tutturulabileceğine dikkat çekti.

ÖZİSTEK: SADECE BİR OYUN İLE TÜRKİYE’NİN 2023 BİLİŞİM İHRACAT HEDEFİ TUTTURULABİLİR

Özistek, çok iyi bir oyunun geliştirilerek kısa sürede dünya pazarıyla buluşturularak, tek başına bir milyar dolar tutarında ihracat yapılabileceğine işaret ederek,

“Oyun desteklenmesi gereken dört ana sektörden biri. Oyun tek başına Türkiye’nin 2023 bilişim ihracatı hedefini tutturabilir. Hala vakit geç değil. Oyunda bu mümkün, çok iyi bir oyunu 1-1,5 senede geliştirip, dünya pazarlarıyla buluşturarak, tek başına 1 milyar dolar ihracat yapılabilir. Önümüzde böyle fırsatlar var. Onun için bu tip işbirlikleri çok önemli ve önümüzü açacaktır. İzmir’e de coğrafik anlamda çok katkısı olacağını düşünüyorum” şeklinde açıklama yaptı.

Dijital oyun sektörünün en önemli ihtiyaçlarından biri olan gerçek görüntüye yakın görüntü kalitesi elde etme motivasyonuyla kurulacak olan Dijital Oyun ve Tasarım Kuluçkası, tasarım ve bilişim dünyasının ortak çalışma alanı olacak ve tüm girişimci adaylarına teknoloji ile sanatı bir arada bulma imkanı sunulacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası