Ege Postası
Geri

İzmir’in öncü kadınları Lordlar Kamarası'nda

İzmir’de uzun yıllardır yaptığı sosyal projelerle tanınan sosyal girişimci ve sivil toplum önderi  Muharrem Dayanç başkanlığında kurulan Biz Dünyayız Platformu Londra'ya gitti. İzmir'in kadın kanaat önderleri, kadına yönelik şiddetle ilgili farkındalığı artırmak için  19-24 Şubat 2018 tarihleri arasında İngiltere Parlamentosu ve Lordlar Kamarası başta olmak üzere bir dizi temas ve toplantı gerçekleştirdi. İngiliz hemcinsleriyle şiddeti konuştular
İzmir’in öncü kadınları Lordlar Kamarası'nda
Haberler / İzmir
27 Şubat 2018 Salı 10:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İngiltere Kadın Platformu ve Londra Enfield Belediyesi’nin davetiyle, Muharrem Dayanç’ın liderliğinde harekete geçen İzmir’in kadın kanaat önderleri Londra’ya gitti.

2010 yılından beri İzmir’de dezavantajlı çocuklar  ve kadına yönelik şiddet üzerine  sosyal projeler üreten Muharrem Dayanç önderliğinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları temsilcileri, bir süre önce Biz Dünyayız Platformu'nu oluşturdu. Kadına şiddete dikkat çekmek isteyen platform, kurulan temaslar sonunda, Londra'da İngiliz kadınların konuğu oldu. 19-24 Şubat’taki İngiltere gezisinde, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği ve KKTC'nin Londra Büyükelçiliği ziyaret edildi, Londra Enfield Belediyesi’ndeki panel ve Lordlar Kamarası'nda Barones Meral Hussein Ece başkanlığındaki  toplantıda kadına şiddet konuşuldu, karşılıklı çözümler geliştirilmeye çalışıldı. Programın son gününde Londra Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın kadına ve çocuğa yönelik şiddetle ilgili kentte yaptığı çalışmalar hakkında Türk heyetine bilgi verildi.

Her iki ülkenin yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenen projede fırsat eşitliği ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, çocuk ve kadına yönelik şuçlarla mücadelede neler yapılabileceği konuşuldu. 

Muharrem Dayanç, izmirli kadınların böylesine anlamlı bir projeye öncülük yapmasından gurur duyduğunu belirterek, "Ulusal ve küresel farkındalık yaratmak için kadın erkek elele ve daha geniş kapsamlı bir kampanya başlatılmasının gerekliliği inancındayım. Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu  Atatürk’ün dediği gibi bir toplum cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse o toplum yarı yarıya zayıflamış olur düşüncesini savunuyoruz" dedi.

SEFERİHİSAR BELEDİYESİ'NİN KATKISIYLA...

2010 yılından beri gerçekleştirdikleri yedinci sosyal proje olan ‘biz dünyayız’ın Türkiye'deki yerel yönetim ayağında Seferihisar Belediyesi'nin destek verdiğini söyleyen Dayanç, grubu oluşturan vakıf, dernek, birlik başkanları ve iş insanlarının İngiltere'de 4 gün boyunca çeşitli temaslarda bulunduğunu, İngiliz makamlar tarafından düzenlenen resepsiyonlara katıldıklarını anlattı, sözlerini şöyle sürdürdü: 

ERKEK DESTEĞİ OLMAZSA OLMAZ

"Erkeklerin desteği olmaksızın kadına yönelik şiddetin durdurulamayacağı kanaatindeyim.  Kadına karşı şiddet ülke ve din ayrımı gözetmeksizin tüm dünyada görülmektedir. 7 Mart 2018’de İzmir’de gazeteci, siyasetçi, sanatçı, yazar ve akademisyenlerin katılacağı tüm gün sürecek beş oturumdan oluşan 'Dünya Vatandaşı Kadınlar Konferansi'nı gerçekleştireceğiz. Londra'ya gittiğimizde bu çağrıyı yaptık ve konuyla ilgili kanaat önderlerini Izmir'e davet ettik. Dileğimiz ilerleyen yıllarda bu konuda daha çok işbirliği yapabilmek, toplumlararası diyaloğu geliştirmek ve toplumların bu konudaki farkındalığını arttırmak." 

2015 yılında ‘’notalar şiddete karşı’’ 2017 yılında “kıyafetime karışamazsınız” defilesinin sivil toplum örgütleri ve kadın dernekleri tarafından desteklenmesinin ardından, İngiltere Kadın Platformu ile geliştirdikleri temaslar neticesinde bu projenin şekil aldığın söyleyen Dayanç: "Türk Kadınını İngiltere’de temsil eden öncü isimlerden biri olan İngiltere Kadın Platformu Başkanı Nilgün Yıldırım ile yaptığımız toplantıların ardından akademisyen, gazeteci, iş insanı ve sivil toplum temsilcisi kanaat önderi kadınlarla bir araya geldik. Ekim 2017’den bu yana adım adım şekillenen projede, İzmirli Kadınların böyle bir konuya öncülük yapmalarını gurur verici buluyorum. Seferihisar Belediyesi’ne ve Başkan Tunç Soyer’e bizi desteklemesinden dolayı teşekkür ediyorum. Kadına yönelik şiddet sadece kadının bir sorunu değil cinsiyet ayrımı gözetmeksizin tüm toplumun tüm dünyanın global bir sorunudur bu mesajımızı İngiltere’ye taşıdık. Sonuç olarak kamu ve özel hayatta kadınları güçlendirmek ve şiddetten uzak yaşamak için el ele vermek ilerlemenin yoludur" dedi

PLATFORMDA KİMLER YER ALIYOR

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı  İş Kadını Aysel Öztezel, Celal Bayar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Onay, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) Başkanı Yasemin Türk Reşitoğlu,İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Tülin Eraslan,Açev İzmir İl sorumlusu -Sivil toplum gönüllüsü,Fatoş Dayıoğlu,İzmir kent konseyi kadın meclisi Başkanı Kızbes Seyhan Aydın, Köy Koop İzmir Birliği Başkanı Neptün Soyer,Akademisyen Ayla Çelik, Bahçeşehir Koleji Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kulübü Başkanı Zeynep Kolday-Ata Kolday ,İzmir Barosu yönetim kurulu üyesi Avukat Nuriye Kadan,Behçet uz çocuk vakfı Başkanı Belkıs Ülkü Karlı,Ebso Vakfı Kadınlar Birliği Başkanı İhsan Özduran Özbelge,İpek Özçelik ,Konak kent konseyi kadın meclisi Başkanı Avukat Aydan Ersezen,Nevin Çağırgan.Sosyal Girişimci Harun  Cici,

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası