Ege Postası
Geri

İzmir’in yeni cazibe merkezi açılış için gün sayıyor

Konak Belediyesi’nin çalışmalarıyla çağdaş bir görünüm kazandırılan Gültepe’de yer alan Çınartepe Mesire Alanı’nın adı muhtar ve meclis üyelerinin oylarıyla adı ‘Gültepe, Cançeşme, Gül Park Mesire Yeri’ olarak değiştirildi. Mesire alanı, yılsonunda İzmirlilere hizmet vermeye başlayacak.
İzmir’in yeni cazibe merkezi açılış için gün sayıyor
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Kasım 2013 Pazartesi 10:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Konak Belediyesi, 2012 Ocak ayında temelini attığı, Gültepe’de yer alan ve İzmir’i kuşbakışı gören mesire alanının çalışmalar tamamlandı. Gültepe Çınartepe’de bulunan alan hizmete girdiğinde kentteki en büyük yeşil alan olacak.
80 bin dönüm arazide kurulan mesire alanın adının konması amacıyla bölge muhtarları ve meclis üyeleriyle birlikte kahvaltıda buluşan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, bu yılsonuna kadar mesire alanının hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Yapılan toplantıda oy birliği ile mesire alanının adı ‘Gültepe, Cançeşme, Gül Park Mesire Yeri’ olarak belirlendi.

Başkan Tartan, 80 bin dönümlük yeşil alanın atıl kaldığına ve çöp atılan bir yer olarak anıldığını dikkat çekerek, Çınartepe’nin artık yepyeni bir yüze sahip olduğunu belirtti. Konak Belediyesi’nin projelendirmesiyle adeta yeniden yaratılan Çınartepe çok yakında kentin yeni cazibe merkezi olarak hizmet verecek. Kır kahvesiyle, seyir teraslarıyla, gezi alanlarıyla, süs havuzlarıyla, çocuk oyun, koşu yolu ve spor alanlarıyla her detayın düşünüldüğü tesis İzmir’e hakim bir konumda bulunuyor.
Rekreasyon alanındaki düzenlemelerde doğaya dost malzemeler kullanıldığına dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan şunları söyledi:
“Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ‘önce insan’ dedik ve Konak’ın merkezinden en uç noktasına kadar hizmeti, insana verdiğimiz değerle yaptık. Gültepe, 20 yıldır yatırım bekleyen bir bölge ve Konak Belediyesi olarak gerek altyapı olarak, gerekse okullarımızda ciddi bir yatırım gerçekleştirdik. Tüm bunların yanında 80 dönümlük bir doğa güzelliğini halkla buluşturuyoruz. Herkesin aileleriyle birlikte gelip keyifli zaman geçirebileceği, spor yapıp sohbet edeceği, Körfez’in eşsiz manzarasını kuşbakışı izlerken piknik yapacağı, sadece Gültepeliler’in değil İzmir’in bütününe, hatta şehir dışından gelen konuklarımıza da hitap eden bir yeşil cennet oluşturduk.”

PARKTA NELER VAR'

-İzmir manzarasına hakim Kır kahvesi
-Çocuk oyun alanları
-Fitness aletlerinin bulunduğu spor alanları
-800 metrelik tartan pist
-Doğal malzeme döşeli yürüyüş yolları
-Süs havuzları
-Seyir terasları
-Açık otopark
-Kamera sistemli güvenlik

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası