Ege Postası
Geri

İzmirli başkanın hediyesini Kılıçdaroğlu'na gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Küba’nın efsanevi lideri Fidel Castro’nun vefatı sebebiyle Küba Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Büyükelçi Casals Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in hediye ettiği Atatürk ile Castro resmini Kılıçdaroğlu’na gösterdi.  Küba Büyükelçisi, Kılıçdaroğlu'na anlattı
İzmirli başkanın hediyesini Kılıçdaroğlu'na gösterdi
Haberler / İzmir
28 Kasım 2016 Pazartesi 17:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Küba’nın efsanevi lideri Fidel Castro’nun vefatı sebebiyle Küba Büyükelçiliği'ni ziyaret etti. Taziye defterini imzalayan CHP Lideri, Castro’nun Atatürk’ten esinlendiğini söyledi, “Tarih onu unutmayacak. Bizler de hep anımsayacak ve unutturmayacağız” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu daha sonra Castro’nun fotoğraflarından oluşan sergiyi gezdi. Büyükelçi Casals, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in hediye ettiği ve Atatürk ile Castro’nun yan yana olduğu Bergama parşömeni üzerindeki resim hakkında Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi.

Büyükelçi Casals; “Hayatlarında hiç yan yana gelme imkânları olmadı ama düşünceleri ortaktı” dedi.

BAŞKAN GÖNENÇ’TEN TAZİYE MESAJI

Öte yandan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Fidel Castro’nun vefatı sebebiyle Küba Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals’a taziye mesajı gönderdi. Başkan Gönenç mesajında; “Küba devriminin lideri, insanlık tarihinin kahramanı Fidel Castro fiziksel olarak aramızdan ayrıldı. Eşitlikten, özgürlükten, adaletten ve sömürüsüz toplumdan yana olan tüm dünya hakları büyük insan Castro’yu unutmayacak. Yüreklerimizin bir köşesinde bizlerle birlikte yaşayacak. Toplumsal haksızlıklara karşı verilen mücadelede hep aramızda olacak. O’nu saygıyla sonsuzluğa uğurlarken size ve tüm Küba halkına en derin taziye dileklerimi iletiyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası