Ege Postası
Geri

İzmirli gazeteciye şok! ‘Kayyum’ haberi için cinayet büroya çağrıldı!

Cumhuriyet Gazetesi'nin kapatılan Ege Bürosu çalışanlarından Hakan Dirik, 'Kayyumdan damat çıktı' başlıklı haberi nedeniyle açılan soruşturmada cinayet büroya ifade vermeye çağrıldı. İGC’den uygulamaya sert tepki geldi.
İzmirli gazeteciye şok! ‘Kayyum’ haberi için cinayet büroya çağrıldı!
Haberler / 3. Sayfa
4 Ocak 2016 Pazartesi 17:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Cumhuriyet Gazetesi'nin kapatılan Ege Bürosu çalışanlarından Hakan Dirik'in 'Kayyumdan damat çıktı' başlıklı haberi nedeniyle Cinayet Büro Amirliği'ne ifade vermeye çağrılmasını eleştirdi.



Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:
 
“Son yıllarda alışıldığı üzere gazeteciler üzerindeki baskı ve yıldırma politikaları yeni yılda da devam edecek gibi görünüyor. Gazetecileri itibarsızlaştırmaya yönelik çabaların yeni bir örneği ile karşı karşıyayız. Yaptığı haber nedeniyle arkadaşımız Hakan Dirik'in ifade vermek üzere Cinayet Büro Amirliği'ne çağrılmasını protesto ediyoruz. Yetkililere bir kez daha sesleniyoruz, bırakınız gazeteciler görevini özgürce yerine getirsin. Yasaları keyfinize göre değil, evrensel hukuk kurallarının gerektirdiği ve emrettiği şekilde uygulayın. Üzerine basa basa söylüyoruz; gazeteci de kamu adına görev yapmaktadır, gazeteci katil değildir, gazeteci terörist değildir. Yarın (bugün) dayanışma için bizler saat 13.30'da Bozyaka'daki Emniyet Müdürlüğü Binası'nda meslektaşımızla birlikte olacağız.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası