Ege Postası
Geri

İzmirli o vekil fezleke peşinde

4 eski bakan hakkında hazırlanan fezlekelerin, Meclis tarafından savcılığa iade edilmesine karşı çıkan CHP, Savcılığa başvuru yaptı.
İzmirli o vekil fezleke peşinde
Haberler / İzmir
22 Temmuz 2014 Salı 16:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddialarının araştırılması için kurulan Soruşturma Komisyonu, iktidarın çeşitli taktiklerle engellemeSİ nedeniyle hala çalışmalarına başlayamadı.

Son olarak fezlekelerin ekindeki belgeleri gösteren 'dizi pusulası' olmadığı gerekçesi ile dosyalar, Meclis Başkanlığı eliyle İstanbul'daki savcılığa geri gönderilmişti.

CHP yönetimi ise bu iddianın  doğru olmadığını açıklamış, hatta söz konusu "dizi pusulalarını" basın ile paylaşmıştı.



AKSÜNGER VE ÖZGÜNDÜZ SAVCILIĞA BAŞVURDU
Konuyla ilgili gelişme olmayınca, Meclis Soruşturma Komisyonu'nun CHP'li üyesi İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, eski savcı olan İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ile birlikte Çağlayan Adliyesi'ne giderek, Cumhuriyet Başsavcısı'na başvuru yaptı.

Aksünger, kendi imzasıyla verdiği dilekçede, fezlekelerin tarafına verilmesini talep etti.

BAŞSAVCI ŞAŞIRDI: "BEN BİR SORAYIM..."
Karşı Gazete'ye konuşan CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Cumhuriyet Başsavcısı'nın bu girişimleri karşısında çok şaşırdığını belirtti.

"Başsavcı, bize birşey söyleyemedi. 'Dizi pusulalarının' zaten var olduğunu belirttiğimizde de yok da diyemedi, var da diyemedi" açıklaması yapan Aksünger, dilekçelerine bugün ya da yarın cevap beklediklerini ifade etti.
Başsavcı'nın, Soruşturma Komisyonu'nun çalışma usül ve esasları konusunda bilgi edinmek için kendilerinden zaman istediğini anlatan Aksünger, "muhtemelen Meclis'teki ilgili makamlarla temasa  geçecek, sonra talebimize yanıt verecekler ama yanıt ne olursa olsun biz haklıyız" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası