Ege Postası
Geri

İzmirli üç terör yalanına milyonlarca lira kaptırdı

İzmir'de 125 kişi, telefon dolandırıcılarına PKK, Ergenekon ve IŞİD terör örgütü yalanı ile tam 5 milyon 650 bin lira kaptırdı. 125 İzmirli’yi 'terör örgütü üyeleri hesaplarınızı ele geçirmiş' yalanı ile dolandıran zanlıların 44'ünün yakalandığı belirtildi. Tüm uyarılara rağmen telefon dolandırıcılarının ağına düşmeye devam eden İzmirlilerin, geçen yılda ilk 8 ayda yine dolandırıcılara 5 milyon lira kaptırdığı öğrenildi. İzmirli üç terör yalanına milyonlarca lira kaptırdı
İzmirli üç terör yalanına milyonlarca lira kaptırdı
Haberler / 3. Sayfa
25 Ağustos 2015 Salı 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Polisin tüm uyarılarına rağmen önüne geçemediği telefonla dolandırıcılığın İzmir'deki bilançosunun çok ağır olduğu belirtildi. Son 8 ay içinde İzmir'de 125 kişinin kendilerini arayan telefon dolandırıcılarına 5 milyon 650 bin lira para gönderdiği belirlendi.

Habertürk Egeli’den Neşet Dişkaya’nın haberine göre Zanlılardan 44'ünün yakalandığı, bunlardan 31'nin tutuklandığı ve bu kişilerin gerçekleştirdiği 52 olayın aydınlatıldığı bildirildi.
 
PKK, ERGENEKON VE IŞİD YALANI
Telefonla dolandırılan İzmirli'lerin, PKK, Ergenekon ve IŞİD terör örgütü yalanına inandıkları belirtildi. Vatandaşları arayan dolandırıcıların kendilerini savcı ya da polis olarak tanıttıktan sonra "Terör örgütü mensuplarınca adınıza kredi kullanılmış, hesaplarınızda para havalesi yapılmış, Biz bu şahıslara operasyon yapacağız" yalanı ile kandırdıkları öğrenildi. Daha çok PKK terör örgütü yalanı ile dolandırıcılık yapan zanlıların, son dönemlerde gündemde olan IŞİD'ın adını da kullanmaya başladıkları bildirildi. Ergenekon soruşturması gündemde olduğu dönemde ise dolandırıcıların Ergenekon yalanıyla tuzağa düşürdükleri kaydedildi.
 
UYARILARI DİNLEYEN YOK
Polisin tüm uyarılarına rağmen önüne geçemediği telefonla dolandırıcılık olayları geçen yılın ilk 8 ayına göre, dolandırılan kişi sayısında azalma olduğu ancak verilen para miktarında artış tespit edildiği bildirildi. Geçen yıl 434 kişi kendilerini arayan telefon dolandırıcılarına 5 milyon lira para gönderirken, bu yıl ise 125 kişinin 5 milyon 650 bin lira kaptırdığı bildirildi.
 
İŞTE DOLANDIRICILARIN YALANLARI
*Adınıza suçta kullanılmak üzere 36 adet hat çıkartılmış.
*Adınıza kredi çekilmiş, biz çekenleri takipteyiz.
*Terör örgütü mensuplarınca adınıza kredi kullanılmış, hesaplarınızda para havalesi yapılıyor.
*Ev telefonunuzla bazı şahıslar görüşme yapmış, yüklü miktarda fatura gelecek.
*Banka müdürü ve çalışanlar hesaplarınıza girmiş, paranızı boşaltacaklar, biz bu şahıslara operasyon yapacağız.
*Kimliğiniz Diyarbakır ilinde iki şahıs tarafından kullanılmış. Yardımcı olmazsanız sizi tutuklarım.
*Şebeke çökerteceğiz, hesabınız koruma altında olacak.
*Kuyumcuda hırsızlık olmuş olay yerinde sizin kimliğinizin fotokopisi bulunmuş. Evdeki altınlar ile kuyumcuda bulunan altınları karşılaştıracağız.
*Türk Bayrağı'nı indiren şahıslar sizin adınıza hat kullanıyorlar, bu şahısları yakalamak üzereyiz, teröristleri yakalayacağız" (HT Egeli)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası