Ege Postası
Geri

İzmirli ünlü avukattan Yargıtay onamaları için korkunç iddia

İzmir Barosu'na kayıtlı, ağır ceza davalarının tanınmış avukatlarından Turan Aras, yargı hızlanacak diye Yargıtay'ın temyiz dosyalarını yeterince incelemediğini önesürdü.
İzmirli ünlü avukattan Yargıtay onamaları için korkunç iddia
Haberler / İzmir
15 Nisan 2014 Salı 14:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Son bir iki yıldır Yargıtay'ın kararları “onama” oranının yüzde 80-90'lara çıktığını ifade eden Turan, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında stajyer savcı ve hakimlerin dosya incelediği yönünde duyumlar aldık. Gerçekten hiçbir delili olmayan mahkeme kararları yeterince incelenmediği için matbu onamalar ile yerel mahkemelere gönderiliyor. Bu durum, kişilerin ciddi mağduriyetlerine yol açmakta ve suçsuz insanlar cezalar almaktadır” dedi.

Yargı hızlanacak diye mağduriyetlerin arttığını önüsüren Turan, hiçbir maddi delil olmadan, “sadece iki yalancı tanıkla” başkaca bir husus incelenmeden ceza verildiğini ve bu cezaların da Yargıtayca onandığını söyledi. Turan, suç tarihinde İzmir'de olmadığını yazılı bilgi ve belgelerle ispat eden sanıklara, suçu işlemiş gibi ceza verilebildiğini, ya da mahkemeye baz istasyonu görüşmelerini getirerek suç tarihinde başka bir şehirde olduğunu ispatlayan sanıkların da ceza alabildiğini ve Yargıtay'ın da bu cezaları onadığını belirterek, “İnsanlar derdini kime anlataca? Bunlar insan vicdanını yaraladığı gibi. Yargıya olan güveni de sarsmaktadır” dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası