Ege Postası
Geri

İzmirli ünlü iş adamlarına FETÖ gözaltısı

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında örgüte finansal destek sağladığı ileri sürülen ünlü iş adamları Ahmet Küçükbay ve Baha Abalıoğlu ile ünlü kuyumcu Kamil Karakaş’ın da aralarında olduğu 13 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Küçükbay Yenikapı mitingine destek vermişti
İzmirli ünlü iş adamlarına FETÖ gözaltısı
Haberler / İzmir
8 Ağustos 2016 Pazartesi 08:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir genelinde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ'ye yönelik operasyon başlatıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekiplerinin FETÖ soruşturması kapsamında yaptığı operasyonda FETÖ’ye finansal destek sağladığı ileri sürülen Orkide Yağları’nın sahibi Ahmet Küçükbay’ın yanı sıra Lezita Tavukçuluğun sahibi Baha Abalıoğlu ve ünlü kuyumcu Kamil Karakaş’ın da aralarında olduğu 13 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Toplamda 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği belirtilirken, ekiplerin diğer 22 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.

Operasyonun İstanbul ayağında İzmir'in önde gelen iş adamlarından, Orkide Yağları'nın sahibi, Küçükbay Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Küçükbay, Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Baha Abalıoğlu ile Kuyumcu Kamil Karakaş’ın da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri ekiplerince, bazı adreslere sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Örgüte finansal destek sağladıkları iddia edilen çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenilirken, belirlenen adreslere giden ekipler, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama gerçekleştiriyor.

İş adamlarına FETÖ operasyonu

KANAL 35'TE DE ARAMA YAPILDI

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda İstanbul'da gözaltına alınan Orkide Yağları'nın sahibi Ahmet Küçükbay'ın sahibi olduğu Küçükbay Yağ San. A.Ş., İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 106’ncı sırada yer almıştı. Küçükbay Grubu’nun İzmir’de Orkide ve Ekiz markası ile bitkisel yağ üretimi ve satışı faaliyetinde bulunan şirketi Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş., 2015 yılında yaptığı 882.894.744 TL satış ile en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında 106. sırada yer aldı. Sıvı ve margarin dahil endüstriyel yemeklik yağ sektörünün her türünü üreten Grub, sadece yurt içinde değil ihracat pazarlarında da faaliyetlerine devam etti. Grup cirosunu 1 milyar dolara çıkarmayı hedeflemişti.

Ahmet Küçükbay, İzmir'de Kanal 35 adlı yerel televizyonu 2007 yılında satın almıştı. Polis, sabah saatlerinde televizyonun Bayraklı'daki binasına da operasyon düzenledi. Polisler, Ahmet Küçükbay'a ait odada incelemede bulundu. 

KANAL 35'TEN AÇIKLAMA 

Öte yandan operasyon kapsamında Küçükbay'ın 2007 yılında satın aldığı Kanal 35 binasında da bir arama yapıldı. Sabah saatlerinde yapılan aramanın ardından kurumdan açıklama geldi. Kanal 35'ten yapılan açıklamada, "Tüm Türkiye'nin yakından takip ettiği FETÖ'ye yönelik operasyonlar kapsamında kurumumuzda sabah saatlerinde bir arama gerçekleşmiş ve herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı tespit edilmiştir. Hukuka, devletimize, milli birlik ve beraberliğimize olan inancımız yayın hayatına başladığımız günden bugüne kadar hiç değişmeden devam etmektedir. Kanal 35 olarak FETÖ başta olmak üzere ülkemizi ve devletimizi hedef alan tüm terör örgütlerine karşı boynumuzu hiçbir zaman eğmedik ve eğmeyeceğiz. Özellikle sosyal medya üzerinden kanalımıza yapılan iftiralar ise kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır ve bugüne kadar yaptığımız yayınların arşivi de ortadadır. Kanal 35 olarak milli birlik ve beraberliğimiz için devletimizin ve necip Türk milletinin yanında olmayı ısrarla sürdüreceğiz" ifadelerine yer verildi. 

35 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
FETÖ Terör Örgütü'ne yönelik soruşturma kapsamında Orkide Yağları'nın sahibi Küçükbay Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Küçükbay sabaha karşı 04.00'te İstanbul'da gözaltına alındı. Küçükbay'ın yanı sıra Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Baha Abalıoğlu ile Kuyumcu Kamil Karakaş da gözaltına alındı. 

KÜÇÜKBAY, İZMİR'E GETİRİLDİ

FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonda, İstanbul'da saat 04.00'da gözaltına alınan Orkide Yağları'nın sahibi İzmirli Ahmet Küçükbay, karayoluyla İzmir'e getirildi. Küçükbay Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

KAVUK DA GÖZALTINA ALINMIŞTI

İzmir'de, iki gün önce düzenlenen operasyon kapsamında gayrimenkul, otomotiv, akaryakıt sektöründeki yatırımlarıyla tanınan, FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk ile bazı iş adamları ve şirket yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmıştı.  

KÜÇÜKBAY DÜN MİTİNGTEYDİ
Küçükbay'ın bir süredir yapılan Demokrasi Mitingleri'ne katıldığı, en son da dün Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katıldığı, sosyal medyada fotoğraflarını paylaştığı belirtilirken, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir'e getirileceği öğrenildi. Küçükbay bundan bir süre önce fazla politize olduklarını belirterek TUSKON ve MÜSİAD'dan ayrıldığını açıklamıştı. İzmir Organize Şube Müdürlüğü'nün yaptığı operasyon kapsamında Küçükbay ile birlikte 5 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

TOPTANCILIKTAN SANAYİCİLİĞE

1958 Manisa Kırkaağaç doğumlu olan Ahmet Küçükbay, ESİAD, İzmir Ticaret Odası, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği ve İhracatçı Birlikleri'ne üye. Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş.'nin Kurucusu Hacı Akif Küçükbay ve eşi Hafize Küçükbay'ın büyük oğlu Ahmet Küçükbay, babasıyla 1970'lerin başından itibaren yürüttükleri gıda toptancılığından, 1978 yılında İzmir Bornova'da şu anki tesislerin bulunduğu yağ fabrikasını satın alarak sanayiciliğe adım attı.

Babası Akif Küçükbay'ın vefatından sonra Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üstlendi. Orkide markalı ürünleri ile yükselen, son olarak Ekiz ve Arı Yağ markalarını da bünyesine katan Küçükbay Yağ San. A.Ş.'nin yanı sıra, Reka Bitkisel Yağ A.Ş. Papix Plastik A.Ş., Hakbay Gıda Ambalaj ve Kimyevi Maddeleri İthalat İhracat San. Tic. A.Ş., Liman Gayrimenkul Yatırımları A.Ş., Egeden Tarım Ürünleri A.Ş., İzmir Ticaret Merkezi A.Ş., Salhane Emlak A.Ş., TÜRKBAY LLC (Amerika), Baharu Corparation (Japonya), Kanal 35 Televizyonu olmak üzere farklı alanlarda faaliyet gösteren şirketleri bünyesinde barındıran Küçükbay Grup'un CEO'su olarak görev yapıyor.

İŞTE İSİMLER

İzmir'de, FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonda Orkide Yağları'nın sahibi Ahmet Küçükbay, Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Baha Abalıoğlu ile Kuyumcu Kamil Karakaş'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Diğer 12 kişinin adları şöyle:

"Nurettin Bilgin, Yamanlar Kolejleri Genel Müdürü Sebahattin Kasap, Durmuş Ali Şanal, Harun Kurt, Melih Göktanır, Remziye Aras, Ahmet Erdem Tekinay, Özcan Damoğlu, Kamil Karakaş, Halil Mezik, Mehmet Yalçın, Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajanı Ege Bölge Sorumlusu Vahit Yazgan."  

Operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 22 kişinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.(İHA-DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası