Ege Postası
Geri

İzmirli vekil Yüksel'den Cemil Çiçek'e sert tepki

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel'in Berkin Elvan ve Burak Can Karamanoğlu'nun da içinde bulunduğu ölümlerle ilgili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesi, meclis başkanlığı tarafından konunun kişiselleştirildiği gerekçesi ile iade edildi.
İzmirli vekil Yüksel'den Cemil Çiçek'e sert tepki
Haberler / Politika
3 Mayıs 2014 Cumartesi 09:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- CHP'li Alaattin Yüksel, Bülent Arınç’ın yanıtlamasını istediği önergesinde; “Berkin Elvan için Türkiye’nin her yerinde başlayan eylem ve gösterilerde polis şiddetini ve başka ölümlerin yaşanmasını önlemek üzere uhdenizde bulunan kişisel yetkileri kullanmayı düşünüyor musunuz', soruşturmayla ilgili hiçbir gelişme olmamasını hukukçu olarak nasıl değerlendiriyorsunuz, soruşturmanın hukuk devletine yaraşır biçimde yürütülmesini sağlayacak mısınız, Erdoğan’ın yaptıkları konusunda herhangi bir sorumluluk hissediyor musunuz', vicdanen rahat mısınız', bunca kayba ve ölümlere rağmen her ne pahasına olursa olsun iktidarda kalmak öncelikli hedefiniz midir ve ölümlerden sorumlu Erdoğan’ın kabinesinde yer almaya devam edecek misiniz', diye sormuş, 
 
Cemil Çiçek imzalı meclis başkanlığından gelen yanıtta ise, " kişisel görüş ileri sürülmeksizin, kişilik ve özel yaşama ilişkin konuları içermeyen bir önerge ile açık ve belli konular hakkında bilgi istenmekten ibarettir." denilmektedir. 
 
Önergesinin cevaplanmadan iade edilmesine tepki gösteren CHP'li Alaattin Yüksel, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i Başbakan Erdoğan'ın memuru olduğunun altını çizdi, 
 
BAŞBAKAN BİZİ ANLAMAKTAN UZAK

" Yanıtı aslında Başbakan'ın konuşmasında apaçık ortada, " Biber gazı sıkmak polisin en doğal hakkıdır " diyen bir Başbakan tabii ki bizi anlamaktan uzaktır. Sadece başbakan değil bakanları, hatta sözde tarafsız olması gereken ancak Erdoğan'ın memuru olmaya devam eden bir TBMM Başkanı Çiçek var. Önergelerimizin iade edilmesinin nedeni ortada. Erdoğan," Berkin Elvan ölümsüzdür " diyen çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bile polisler tarafından sürüklenerek götürülmesini seyretmiştir. Kendi ülkesinin çocuklarının dramını görmemezlikten gelen bir Başbakanla karşı karşıyayız.
 
"POLİSE TALİMATI BEN VERDİM" DİYEN ERDOĞAN
 “23.06.2013 tarihindeki Erzurum mitinginde, “İçişleri Bakanıma 24 saat içinde AKM’yi ve Cumhuriyet Alanı’nı temizleyin dedik. Şimdi soruyorlar ‘Polise talimatı kim verdi'’ diye, ‘POLİSE TALİMATI BEN VERDİM’ diyen Erdoğan’ın,  Gaziantep mitinginde de Berkin Elvan’la ilgili, “Terör örgütlerinin içine aldığı yüzü poşulu, eline sapan verilmiş, cebinde demir bilyeler olan bir çocuk, Ne ekmek alması ne alakası var'" , deme cüretini gösterebilmiştir. Misket oynayacak yaşta olan bir çocuğun mezarına bilye konulmasıyla ilgili,  “Babası da mezarına bilye atıyor, neyin mesajını veriyorsun'” demesini vicdanı olan hiçkimse açıklayamaz. Erdoğan’ın tüm nefret söylemlerine rağmen, evlatlarını kaybeden babalar birbirlerini sevgi, barış ve anlayışla kucaklamışlardır”.

ERDOĞAN'DAN SONRA ÇİÇEK DE KORKTU
Bunların olduğu bir Türkiye'de benim soru önergelerimi iade eden Meclis Başkanı Cemil Çiçek'den Berkin ve Burak'ı katledenleri bulunması ile ilgili bir şeyler yapmasını beklerdim. Gezi sürecinde kaybettiğimiz insanlarımızın, Berkin Elvan ve Burak Can Karamanoğlu’nun cinayetlerine ortak olmak ve aydınlatılmasını engellemek nasıl bir duygu, biz de merak ediyoruz. Ne yazık ki Çiçek, halkın sorunlarının karşısında, AKP'nin memuru olduğunu bir daha ortaya koymuştur. Berkin Elvan isminden Erdoğan'dan sonra Cemil Çiçek de korkmuştur.."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası