Ege Postası
Geri

İzmirli yangın söndürmede gönüllü olmak istiyor

İzmirliler durmadan Büyükşehir Belediyesi’nin Acil Çağrı Merkezi 110’u arıyor ve yangını söndürmek için gönüllü çalışmak istiyor. Yangın sönmüyor
İzmirli yangın söndürmede gönüllü olmak istiyor
Haberler / Güncel
20 Ağustos 2019 Salı 11:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yusuf TOMRUK/EGEPOSTASI - Karabağlar’da başlayarak Seferihisar ve Menderes’e sıçrayan ve üç gündür söndürülemeyen orman yangını İzmirlileri adeta yasa boğdu. İzmirli tepkisini ve üzüntüsünü sosyal medyadan dile getirirken son durumu öğrenmek için sürekli olarak Büyükşehir İtfaiyesi’nin Acil Çağrı Merkezi 110’u arıyor.

110 hatlarını kilitlenme noktasına getiren ve adeta yerinde duramayan on binlerce İzmirli söndürme çalışmalarında gönüllü olmak istiyor. Ancak İzmirliler gönüllü olma konusunda olumsuz yanıt alıyor.

Konuyla ilgili Egepostası’na konuşan yetkililer ise üç gündür yanan arazinin son derece sarp ve dağlık olduğunu belirterek, ayrıca yeteri kadar insan ve makine gücü olduğunu söylüyor. Dumandan zehirlenme ve can kaybı riski olduğunu belirten yetkililer, yanan alan çevresinde bulunmanın tehlikeli olduğunu ekliyor. Yangının yerleşim merkezlerini iyice tehdit etmesi halinde, 110’u arayan ve gönüllü olmak istediğini belirten vatandaşların Valiliğin talebine göre göreve çağırabileceği söyleniyor. Söndürmede etkin rolü uçaklar ve helikopterler oynarken, gece uçuşu yapılamaması yangının söndürülmesini rüzgarın etkisiyle güçleştiriyor.    

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası