Ege Postası
Geri

İzmirliler Konak Meydanı'na akın etti

İzmir'de vatandaşlar Konak Meydanı'na akın etti. Vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla askeri kalkışma girişimine tepki gösterdi. Ellerde Türk bayrakları
İzmirliler Konak Meydanı'na akın etti
Haberler / Politika
16 Temmuz 2016 Cumartesi 00:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul ve Ankara’da köprülerin kapatılması, jetlerin uçuşa geçmesinin ardından bir grup asker tarafından TSK sitesi ve TRT'den yapılan açıklamayla yönetime el konulduğunun bildirilmesi ülkede şok etkisi yarattı. 

Gelişmeler sonrası konuşan Başbakan Binali Yıldırım, asker içindeki bazı kişilerin kalkışmada bulunduğunu belirterek, “Bu kalkışmayı yapanlar, bu çılgınlığı yapanlar en ağır şekilde bedelini ödeyecektir” dedi.

VATANDAŞLAR KONAK MEYDANI'NA AKIN ETTİ

İzmir'in Konak Meydanı'ndaki Başbakanlık Ofisi ile İl Emniyet Müdürlüğü önünde TOMA ve polis ekipleriyle güvenlik önlemi alındı. Vatandaşlar Konak Meydanı'na akın etti. Vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla askeri kalkışma girişimine tepki gösterdi.

Vatandaşlar "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları attı.

BAŞKAN KOCAOĞLU VALİLİĞE GELDİ

İzmir'de darbe teşebbüsüne tepki gösteren binlerin Konak Meydanı'na toplanmasından sonra milletvekilleri AK Parti il yöneticileri İzmir Valiliği'ne geldi. Hamza Dağ, Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli, İzmir Valiliği'nin balkonundan halkı selamladı.Büyükşehir Belediye Başkanı Azizi Kocaoğlu'da destek vermek için valilik binasına geldi.

Sık sık darbe girişimine protesto eden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen sloganlar atanlara, AK Parti Bülent Delican seslendi. Tarihi meydanın yine tarihi bir gün yaşadığını söyleyen Bülent Delican, şöyle dedi: “Helal olsun İzmirliler'e… Milletvekillerimiz aslanlar gibi mecliste, başbakanımız görevinin başında, Cumhurbaşkanımız görevinin başında. Cumhurbaşkanımız İstanbul'a gitmek için yola çıkıyor. Milyonla havalimanına karşılamaya koşuyor. 3 - 5 çapulcunun yapmaya çalıştığı darbe teşebbüsü bitecek. Birkaç güvenlik görevlimiz şehit olduö dedi. Şehit polisler içini dua edilmesini de isteyen Bülent Delican, “Sizler olduktan sonra bu vatanı asla böldürtmeyiz. Bu çapulcuların tamamı tutuklanana kadar bu meydandayız. Var mıyı? Seçilmiş Cumhurbaşkanını yedirtmeyiz. Seçilmiş parlamentoyu başbakanı yedirtmeyiz. Asla bu darbe girişi başarılı olamayacak. 30 ilçemizde de sizin gibi kardeşlerimiz ayakta. Bu meydanları boşaltmayacağız."

ÖLÜRÜM TÜRKİYEM ÇALINDI

Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın konuşmasının bitmesinin ardından MHP'yle özdeşleşen şarkılardan Mustafa Yıldızdoğan'ın 'Ölürüm Türkiyem' şarkısı ile merter marşı çalındı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seslendirdiği 'Sevgili' şiiri de yine dinletildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası