Ege Postası
Geri

İzmirliler milli heyecanı dev ekranların karşısında yaşadı

EURO 2024 heyecanı sürüyor. İzmirli futbolseverler milli takımımızın Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki F Grubu 2. maçındaki büyük heyecanına İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin üç noktasında kurduğu dev ekranların karşısında ortak oldu. Öte yandan AK Parti İzmir Milletvekili ve önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Türkiye ile Portekiz arasında oynanan karşılaşmayı İzmirlilerle birlikte izledi.
İzmirliler milli heyecanı dev ekranların karşısında yaşadı
Haberler / İzmir
22 Haziran 2024 Cumartesi 23:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın Almanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’ndaki ikinci maçında Portekiz ile karşı karşıya gelmesi tüm İzmir’de heyecan yarattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın İzmirli futbolseverlere “Milli Takım Sahada, İzmirliler Bir Arada” sözleriyle yaptığı duyuru sonrasında Karşıyaka Zühtü Işıl ve Alsancak Gündoğdu Meydanları ile Göztepe Denizatı Parkı’nda dev ekranlar kuruldu.

Her biri kendi takımına gönül vermiş fakat tek vücut ay yıldız olan binlerce futbolsever Milli Takım’a ekranların karşısında destek verdi. İlk müsabakayı Gürcistan karşısında 3-1 gibi net bir galibiyetle tamamlayan milliler, Portekiz’e 3-0 mağlup oldu. Gözler grubun son karşılaşması olacak Çekya sınavına çevrildi.

Eski Bakan Kasapoğlu’nun gözü de Büyükşehir’in ekranlarındaydı

İzmirlilerin ailecek, sevdikleriyle birlikte alanlara koşarak Portekiz maçını izlediği anlarda renkli görüntüler yaşandı. Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda eski Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu da yer aldı. Ayrıca İzmirliler Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu hizmetten de duydukları memnuniyeti aktardı.

Karşılaşma sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dr. Kasapoğlu, "Milli takımımız elemelerde de çok başarılı bir performans gösterdi. Turnuvaya da çok güzel bir başlangıç yaptık. Bu heyecanla Portekiz maçında hemşehrilerimizle beraber olup takımımıza destek olmak istedik" diye konuştu.

Türkiye'nin çarşamba günü Çekya ile oynayacağı maça da değinen Kasapoğlu, "İnanıyorum ki Çekya maçı şampiyona ve bizler için önemli bir dönüş olacak ve turnuvada çok önemli bir başarıyı, ülke ve milli takım olarak yakalayacağız. Gürcistan maçındaki göz kamaştırıcı futbolumuz Çekya maçında tekrar ortaya çıkacaktır. Sadece futbolda değil, tüm milli müsabakalarda tek yürek olup ülkemizi temsil eden milli sporcularımızın yanındayız. Konu Ay Yıldız olunca kalplerimiz, gönüllerimiz daima bir oldu, bundan sonra da bir olmaya devam edeceğiz. Bugün güzel İzmir'imizde maçı izlemek, Gündoğdu Meydanı'nda değerli hemşehrilerimizle birlikte olmak, bizim için ayrı bir heyecan, ayrı bir mutluluk oldu. Takımımızı hep birlikte dualarımızla, gönüllülerimizle birlikte destekliyor ve kupa yolunda başarılar diliyorum" dedi.

İzmir Atatürk’ün şehri

İzmirli Niyazi Görkem Peksümeroğlu, “3-0 yenildik, performansımız çok iyi değil bugün. Ama böyle bir imkanı belediye sunduğu için teşekkür ederiz” dedi.

Cüneyt Güleç, “Başlangıcımız hataydı, yanlış kadroyla çıktık. Üzgünüz. Biz bu maçı alabilirdik. Çekya maçında işi bitireceğiz” diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası’nın İzmir’de coşku yarattığını belirten Mehmet Güleç, “Güzel bir kadromuz var. Biz 3-0 yenik duruma düşecek takım değiliz. Bugün iyi oynamadık. İzmir Atatürk’ün şehri. İzmir’in nasıl bir şehir olduğunu herkes biliyor. Belki kupayı da alabiliriz, belli olmaz” açıklamasında bulundu.

Futbolsever Hatice Özyorulmaz da, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Karşıyaka, Alsancak ve Göztepe’de bu heyecanı yaşattığı için teşekkür ediyorum. Çok güzel bir program. Keşke kazanabilseydik” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası