Ege Postası
Geri

İzmirliler sivrisinek ve haşere nedeniyle şikayetçi

İzmir’de yaşanan sivrisinek sorunu vatandaşları isyan ettirdi. TMMOB İzmir Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi: "Sulak alanlar sivrisinek artışını tetikler, bu bölgelerin ilaçlanması şart" açıklamasında bulundu.
İzmirliler sivrisinek ve haşere nedeniyle şikayetçi
Haberler / İzmir
13 Haziran 2023 Salı 12:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ALİ ÇATALBAŞ-EGEPOSTASI- İzmir’in genelinde son zamanlarda yaşanan sivrisinek sorunu vatandaşları bezdirdi. Bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından ilaçlanma talepleri dile getirildi.

İlaçlama faaliyetlerinin artırılması taleplerinde bulunan İzmirliler, sorunun çözümü için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde Buca Belediyesi’nin Meclis oturumunda da gündem olan sivrisinek sorunu tüm ilçelerin ortak sorunu haline geldi.

Buca Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen oturumda konuşan AK Parti Meclis Üyesi İsa Nezir "Buca'da özellikle çocuklar, kadınlar ve aileler ilaçlama konusunda çok rahatsız. Haşere ve sinek ileri boyutta… Bu ilaçlamanın bizzat yapılması gerekiyor. Bu sorun İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin olsa da Buca'yla ilgili sorunlarla Buca Belediyesi ilgilenmeli.  Bu rahatsızlığı muhtarlar, vatandaşlar nezdinde dile getiriyor.” dedi.

“SİNEK ISIRIĞI ZOONOZ YAPABİLİR”

Hastalık taşıyan zehirli sivrisinek ısırığı, zoonoz (hayvanlardan insanlara bulaşan) hastalıklara sebep olabilir. Sivrisinek hastalık taşımasa bile ısırığın oluştuğu yerde kaşıntı, kızarıklık hatta alerji gibi olumsuz durumlarla karşılaşılabilir.

"SULAK ALANLAR İLAÇLANMALI"

Sivrisinekle mücadele hakkında bilgi veren TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi; “Aşırı sıcaklar ve sağanak yağışlar sivrisinek sayısında artışa neden oldu. Sulak ve birikinti sularda oluşan larvalar bunun başlıca sebeblerindendir. Bölgenin sivrisinek oluşan yerleri ilaçlanarak kurutulması gereklidir.” açıklamasında bulunuldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası