Ege Postası
Geri

İztuzu’nda sezonun ilk caretta yuvası, 23 Nisan'da koruma altına alındı

Muğla'nın Ortaca ilçesinin dünyaca ünlü İztuzu Plajı'na, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda sezonun ilk caretta caretta yuvası koruma altına alındı.
İztuzu’nda sezonun ilk caretta yuvası, 23 Nisan'da koruma altına alındı
Haberler / Ege
24 Nisan 2024 Çarşamba 10:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Nesli tehlikedeki caretta carettalar, çiftleşme dönemi için Ortaca'nın Dalyan Mahallesi'ndeki İztuzu Plajı'na gelmeye başladı. Plajda 5 ay kalacak caretta carettalar, çiftleşmenin yanında yuvalama ve kuluçka dönemlerini de geçirecek. Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) görevlileri, çevresel faktörler, iklim değişikliği, sahillerin olumsuz kullanımı, ses ve ışık kirliliği gibi pek çok tehditle karşı karşıya olan deniz kaplumbağalarının korunması için de çalışmalarını yürütüyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda İztuzu Plajı'nda sezonun ilk caretta caretta yuvası, DEKAMER ekipleri tarafından koruma altına alındı. Öte yandan 2022'de 300 olan yuvalama alanı geçen yıl 746'a ulaşırken, bu yıl yine rekor bekleniyor. (DHA)

 

Caretta carettalar için 'sessizlik' uyarısı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası