Ege Postası
Geri

Jandarma'dan tarihi eser operasyonu

İZMİR’in Torbalı İlçesi’nde, ellerinde tarihi eser olduğunu öne sürüp alıcı gibi davranan jandarma ekibine 600 bin lira karşılığında satmak isteyen iki kişi, düzenlenen operasyonla yakalandı. Ele geçirilen 23 parçanın tarihi eser olup olmadığının belirlenmesi için çalışma başlatıldığı bildirildi.
Jandarma'dan tarihi eser operasyonu
Haberler / 3. Sayfa
18 Şubat 2013 Pazartesi 18:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Torbalı İlçesi Ayrıncılar Mahallesi’nde yaşayan iki kişinin, ellerinde Roma ve Osmanlı dönemine ait tarihi eser bulunduğunu öne sürüp bunları da satmak istedikleri yönünde ihbar alan jandarma ekipleri takibe başladı. Alıcı gibi davranan jandarma ekipleri, 53 yaşındaki Ş.A. ve 30 yaşındaki M.Ö. ile irtibat kurdu. İki şüpheliyle pazarlık yapan jandarma, 600 bin lira vermeyi kabul etti. Bunun üzerine Ş.A. ile M.Ö., dün yanlarındaki 23 parçayla buluşma noktasına geldi, önceden hazırlık yapan jandarma ekipleri de operasyon düzenledi. Operasyonda iki kişi gözaltına alınırken, tarihi olduğu iddia edilen 23 parça ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler incelenmek üzere İzmir Müze Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken Ş.A. ile M.Ö. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası