Ege Postası
Geri

Japon First Leydi'yi Türk öğrenciler, Japon dansıyla karşıladı

Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin eşi First Leydi Akie Abe, Ankara’da davet edildiği etkinlikte Türk öğrencilerin Japon dansı ile karşılandı. First Leydi, ziyaret ettiği bir stantta da Japon geleneksel yazısı stili ile özel kağıt üzerine...
Japon First Leydi'yi Türk öğrenciler, Japon dansıyla karşıladı
Haberler / Politika
3 Mayıs 2013 Cuma 16:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin eşi First Leydi Akie Abe, Ankara’da davet edildiği etkinlikte Türk öğrencilerin Japon dansı ile karşılandı. First Leydi, ziyaret ettiği bir stantta da Japon geleneksel yazısı stili ile özel kağıt üzerine ‘Hayal’ ve ‘Sevgi’ kelimelerini yazdı.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin eşi, Ankara Üniversitesi'nde Dil ve Tarih Fakültesi Japon Dili ve Kültürü bölümünde okuyan Türk öğrencilerin hazırladığı eğlenceye katıldı. Etkinliği takibe gelen gazeteciler, First Leydi Akie Abe’nin karşısında fotoğraf ve görüntü çekilmesini istemediği gerekçesiyle zor anlar yaşadı. Görevliler, gazetecileri belli bir noktada durmalarını sağlamak ve Başbakan eşinin yanına yaklaştırmamak için gayret gösterdi.

TÜRK ÖĞRENCİLER JAPON GÖSTERİSİ YAPTI

Rektörlük konferans salonu girişinde bekleyen bir grup Türk öğrenci, Japon kıyafetleri içinde Japon dansları yaparak konuk First Lady’i selamladı.
Ardından Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş eşliğinde salona gelen Akie Abe ve beraberindekiler, Türk öğrencilerin, müzik ve dans gösterisini izlemeyi sürdürdü. Öğrenciler, Japon işaret dili ile Mazhar Fuat Özkan’ın şarkısını söyledi.

Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Ayşenur Tekmen, Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nin yapımında Japon mimarisinden örnekler bulunduğuna işaret ederek, fakültenin tarihini anlattı.

First Leydi Akie Abe gösteri sonrası bölüm öğrencilerinin hazırladığı geleneksel origami, manga, zori ve kaligrafi stantlarını gezdi. Eserleri ilgiyle inceleyen Japonya Başbakanı’nın eşi, kaligrafi stantında eline kalemi olarak özel kağıt üzerine Japonca 'Yume' (hayal) ve 'Ay' (sevgi) anlamlarına gelen kelimeleri yazdı. Konuk heyet, etkinliğin ardından Ankara turuna devam etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası