Ege Postası
Geri

Jean modası ve tarihi

Günümüzde herkesin giydiği kot pantolonların tarihi oldukça eskiye dayanmaktadır.
Jean modası ve tarihi
Haberler / Ekonomi
4 Temmuz 2017 Salı 11:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dünyada üzerinde ki ilk kot pantolo 1850’li yıllarda Bavyera’dan Amerika’ya göç eden Levi Strauss tarafından yapılmıştır. Yaptığı seyahatler sırasında çadır ve branda bezi yapmak üzere getirdiği bir kumaş bulunmaktadır. Tanıştığı madencilerin kendisinden çabuk yırtılmayan ve kolay eskimeyen bir pantolon yapmasını istemiştir ve elindeki malzemeler ile birlikte ilk kot pantolonu yapan Levi Strauss 1873 yılında bu ürününün patentini almıştır. 20 Mayıs 1873 yılında patenti alınan kot pantolon ilk olarak fakir ve işçi kesim için yapılmaktaydı. Daha sonrasında ise kullanımının kalitesi yükse olmasından dolayı yavaş yavaş tüm Amerika’ya yayılmaya başladı. 

Kovboylar İle Gelen Bootcut Modası

O yıllarda özellikle vahşi batının kovboyları kot pantolonları kullanmaya başladı. Böylece Jean pantolon modası tüm ABD’ye yayılarak emekçi kesiminin modası haline de gelmeye başladı. Ayrıca kovboylar çizmelerinin içine rahat rahat sokarak Jean pantolon kullanmaya başladılar. Bu tarz yayıldıktan sonra Bootcut (çizme kesim) modası ortaya çıkmış oldu. Daha sonrasında ise bu moda ilerleyen yıllar ile birlikte Hollywood dünyasına giriş yaptı ve ünlüler tarafından da kullanılmaya başlandı. Böylece dünya üzerinde Jean pantolon bir marka haline gelmeye başladı. 1850 yılında işçiler için üretilmeye başlanan pantolon artık Levi Strauss tarafından, Levi’s adıyla satılıyordu. İlginçtir ki günümüzdeki tüm Jean pantolonların renginin mavi olmasına rağmen ilk üretilen Jean pantolonlar kahverengindeydi. 

ZDN Jeans ve Jean Modelleri

Jean pantolonlar ülkemizde moda olduktan sonra birçok yerde satışı başladı. İnsanlar modanın takipçisi olarak bu pantolonları denemeye başladı ve rahatlığı ile kendi etrafındaki insanlara da tavsiye ederek yayılmasını sağladı.

ZDN Jeans, 30 yıldan beri üstün deneyimi ile müşterilerine hizmet vermektedir. Tüm klasmandaki insanlara için özel moda tasarımları ile her kesime hitap etmektedir. Kendi markasına özgü tasarımları ile sektörde fark yaratmayı başarmış bir markadır. En kaliteli Jean modelleri için https://zdnjeans.com.tr/ linkine girerek site içerisinde inceleme yapabilirsiniz. Beğendiğiniz modeller için anında satın alma işlemi gerçekleştirebilir ve hızlı kargo imkanları ile en kısa sürede ürünlerinize sahip olabilirsiniz. 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası