Ege Postası
Geri

KARBEM daha da büyüyecek

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi’ni (KARBEM) ziyaret etti.
KARBEM daha da büyüyecek
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Ekim 2014 Salı 10:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bazı sınıfları dolaşarak öğretmen ve öğrencilerle görüşen ve onlara yeni eğitim öğretim döneminde başarılar dileyen Başkan Selvitopu, KARBEM yetkilisi Hakkı Karadeniz’den de çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Ziyarette Selvitopu, öğrencilere önemli mesajlar verdi ve ülkenin geleceği olan gençlerin daha iyi yetişmeleri için çalıştıklarını ve yerel yönetim olarak kendilerine de bu konuda önemli görevler düştüğünü söyledi. Selvitopu ayrıca, KARBEM’in yeni şubelerinin açılacağı müjdesini vererek öğrenci kapasitesinin artırılarak KARBEM’in daha da büyüyeceğini ifade etti. KARBEM yetkilisi Hakkı Karadeniz de KARBEM’in sadece dershane mantığında kalmayarak, öğrencileri kültürel ve sosyal açıdan da eğitmeye başladığını vurguladı.

Karabağlar’da sosyal projelere de ağırlık vererek ilçenin çehresini değiştirmeyi amaçlayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu eğitime olan desteğini sürdürüyor. Daha önce Karabağlar’daki bazı okulların boyanması, tadilatı gibi konularda eğitime katkı koyan Karabağlar Belediyesi, şimdi de belediyenin eğitim merkezi olan KARBEM’i geliştirmek, yaygınlaştırmak için kolları sıvadı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu,  meclis üyeleriyle birlikte KARBEM’i ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
KARBEM yetkilisi Hakkı Karadeniz, Devrim Mahallesi’nde faaliyetlerini sürdüren KARBEM’in 15 derslikten oluştuğunu ve merkezde 1400 civarında öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. KARBEM’in sadece dershane mantığında kalmayarak, öğrencileri kültürel ve sosyal açıdan da eğitmeye başlayacağını belirten Karadeniz, “Her öğretmenimiz müzik, kültür, tiyatro gibi kollarda görevli. Biz KARBEM’i klasik dershane mantığından çıkarıp bir kültür kurumu haline getireceğiz. Hem çocuklarımızı sınava hazırlayıp hem de onların yeteneklerini ortaya çıkaracağız. Çocuklarımıza sahip çıkıp önünü açarsak, Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş, laik ve demokratik bir cumhuriyet olarak kalmasını sağlarız.” dedi.

KARBEM’i geliştirmemiz gerekiyor

Karadeniz’e yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür eden ve yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilere başarılar dileyen Başkan Selvitopu da eğitimin önemine değinerek, eğitim seviyesinin iyi bir ortam ve motivasyonla yükseleceğini ve bu doğrultuda KARBEM’e gereken desteğin verileceğini belirtti. KARBEM'in imkanlar doğrultusunda yeni şubelerini açarak yaygınlaştırmayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, öğrenci kapasitesinin de arttırılmasını istediklerini söyledi. Selvitopu ayrıca, Karabağlar'da eğitim ve kültür, sanat alanında hedeflerinin olduğunu belirterek şunları söyledi: "Karabağlar'da eğitim, kültür, sanat yönünden altyapıyı oluşturmamız lazım. Var olan tesislerimiz var ve bunları biraz daha geliştirirsek bölgemiz için daha iyi olacak. Eğitim, yerel yönetim olarak, anlayış olarak, bakış olarak bizim çok önem verdiğimiz bir olay. Bunları geliştirmemiz gerekiyor. Bir ivme var ve bu ivmeyi daha ileri noktalara taşırsak, kentimiz için ülkemiz için daha iyi olur diye düşünüyorum.”

Sizler ülkemizin geleceğisiniz

KARBEM'de sınıfları gezerek öğrencilerle buluşan ve eğitim alanında her türlü desteği gençlere vermek istediklerini belirten Selvitopu, öğrencilere de önemli mesajlar verdi. Selvitopu gençlerden daha çok çalışmalarını ve iyi bireyler olarak yetişip topluma faydalı olmalarını istedi. Selvitopu, “Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bizlere düşen görev sizlerin daha iyi yetişmeniz için elimizden gelen tüm çabayı sarf etmektir. Öğretmenlerimiz ve yöneticilerimizle bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Sizlerden isteğimiz derslerinize çalışmanızdır, bunu ihmal etmeyin. Ne kadar iyi yetişirseniz, ne kadar bilgi sahibi olursanız gelecek sizler için o derece güvenli olur. O derece bu ülkeye faydalı insanlar olursunuz, bu ülkenin sizlere ihtiyacı var." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası