Ege Postası
Geri

KCK sanığı: Savcılık bizi terörist olarak görüyor

Terör Örgütü KCK davasında savunma yapan tutuklu sanık Ertuş Bozkurt, siyasi iktidarın kendilerini gazeteci olarak kabul etmediğini, savcılık tarafından da terörist olarak görüldüklerini söyledi.İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen...
KCK sanığı: Savcılık bizi terörist olarak görüyor
Haberler / Güncel
24 Nisan 2013 Çarşamba 17:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Terör Örgütü KCK davasında savunma yapan tutuklu sanık Ertuş Bozkurt, siyasi iktidarın kendilerini gazeteci olarak kabul etmediğini, savcılık tarafından da terörist olarak görüldüklerini söyledi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının duruşmasında tutuklu sanık Ertuş Bozkurt, 28 sayfadan oluşan yazılı savunmasına devam etti. İddia makamının iktidar ve devlete yönelik yanlış uygulamalarını eleştiren, topluma taşıyarak uyarma görevini yerine getirmeye yönelik tüm haber içeriğiyle ilgili belge, konuşma, yazışma ve bu sürecin ürünü olan tüm haberlerin üstüne atladığını dile getiren Bozkurt, savcının tüm bunları suç delili saydığını anlattı.

Siyasal iktidarın kendilerini gazeteci bile kabul etmediğini, iddia makamının 'Terörist' dese de kendilerini 'Basın Komitesi' yöneticisi ve üyeliğinden yargıladığını ifade eden Bozkurt; "800 sayfalık iddianamenin 150 sayfası PKK ve KCK tarihinin anlatılmasından ibarettir. Ne basın ile ne de bizimle ilgili bir alakasının olmadığını takdir edersiniz. 250 sayfası bizim farklı basın yayın organlarında yayınlanan haberlerden Kürt sorunuyla ilgili olanların toplamından ibarettir. Yine katıldığımız panel, festival gibi etkinliklerde yaptığımız konuşmalar da buna dahildir. 110 sayfası gözaltına alınmamızla birlikte el konulan kitap, gazete, dergi, bilgisayar, flash bellek, basın tanıtım kartları gibi mesleğimizle ilgili değerlendirmelerdir." diye konuştu.

Sanık Bozkurt, "Bizler kriminal bir takım işlerin içinde olduğumuzdan değil, bizler bilinen manasıyla tutuklu değil, hükümetin izlediği çözümsüzlük politikasının rehineleriyiz diye kendimizi tarif ediyoruz." şeklinde konuştu.

Savunmasını tamamlayan Bozkurt'a Mahkeme Mahkeme Başkanı Ali Alçık da bazı sorular yöneltti. Ancak sanık avukatları, dosyadaki delillerin içeriklerini açıklamadan, numara belirterek, sorular sorduğunu belirterek Başkan Alçık'a itiraz ettiler. Avukat Osman Ergin, "Usule göre delil içerikleri teker teker okunur ve sanığa sorulur." dedi. Başkan Alçık da delillerin iddianamede okunduğunu ve bir kez daha okunmayacağını belirterek, sanık avukatlarının talebini reddetti.

Tutuklu sanıklardan Nurettin Fırat, Ramazan Pekgöz ve Turabi Kişi da savunmalarını özetleyerek dile getirdi. Sanık Hüseyin Deniz de savunmasını yaparken saat 17.00'de Mahkeme Başkanı Ali Alçık, duruşmayı yarın saat 09.30'a ertelediklerini açıkladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası