Ege Postası
Geri

KKM'de süre uzatımı! Şirketler yararlanacak

Kur korumalı mevduat (KKM) sistemine dahil olan şirketlere sağlanan vergi avantajında süre uzatıldı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, şirketler bilançolarında yer alan dövizi yıl sonuna kadar KKM’ye dahil ederse, bu işlemden kaynaklanan faiz, kar payı ve kur kazancı için vergi ödemeyecek.
KKM'de süre uzatımı! Şirketler yararlanacak
Haberler / Ekonomi
27 Temmuz 2022 Çarşamba 16:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kur korumalı mevduat sistemine dahil olan şirketlere sağlanan vergi avantajında süre uzatılmasına ilişkin 5872 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre şirketler, 30 Haziran 2022 tarihli bilançolarında yer alan dövizi yıl sonuna kadar KKM sistemine dahil ederse vergi avantajı kullanacak. Bu işlemden kaynaklanan faiz, kâr payı ve kur kazancı için vergi ödemeyecek.

CUMHURBAŞKANI'NA SÜRE UZATMA YETKİSİ TANINMIŞTI  

Kurumların 31 Mart tarihli bilançolarında yer alan yabancı paralarını 2022 yılı sonuna kadar TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi kapsamında TL'ye çevirmeleri ve bu suretle elde edilen TL varlığı en az 3 ay vadeli TL mevduat ve katılma hesaplarında değerlendirmeleri durumunda elde edilen faiz ve kâr payları ile diğer kazançların kurumlar vergisinden istisna tutulması yönünde kurumlar vergisi kanuna geçici bir madde eklenmişti. Bu maddeyle ayrıca, Cumhurbaşkanı'na istisnayı 30 Haziran veya 30 Eylül tarihli bilançolarda yer alan yabancı paralar itibarıyla da uygulatma yetkisi tanınmıştı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası