Ege Postası
Geri

KKTC Meclisi'ni karıştıran feminist vekil: Metin erkek egemen bir dille yazılmış

KKTC Meclisi'nde kürsüye çıkarak yemin metninin dışına çıkarak farklı bir metin okuyan Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler (CTP-BG) milletvekili Doğuş Derya, normal metnin erkek egemen bir dille yazılmış olmasından dolayı böyle...
KKTC Meclisi'ni karıştıran feminist vekil: Metin erkek egemen bir dille yazılmış
Haberler / Dünya
12 Ağustos 2013 Pazartesi 14:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KKTC Meclisi'nde kürsüye çıkarak yemin metninin dışına çıkarak farklı bir metin okuyan Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler (CTP-BG) milletvekili Doğuş Derya, normal metnin erkek egemen bir dille yazılmış olmasından dolayı böyle bir yola başvurduğunu söyledi.

KKTC'de erken genel seçim sonrasında seçilen 50 milletvekilleri, yemin ederek görevlerine başladı. Cumhuriyet Meclisi’nin ilk toplantısında tartışma yaşandı. CTP-BG milletvekili Doğuş Derya, meclis kürsüsüne çıkarak yemin metninden farklı bir metin okudu. Doğuş'un bu tavrına meclis başkanı ve diğer vekiller tepki gösterdi. Bunun sonucunda oturuma 5 dakika ara verildi. Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konu ile ilgili olarak açıklama yapan Derya, kendi vicdanının sesinden ve etik duruşundan dolayı bu yönde bir yemin etmek istediğini ifade etti.

Normal yeminin bazı konularda eksik olduğuna inandığını aktaran Derya, daha çoğulcu ve sosyal kesimi daha çok kapsayan bir demokratik yemine ihtiyacın olduğunu dile getirdi. Erkek milletvekillerin çoğunlukta olduğu KKTC Meclisi'nde feminist milletvekili olduğu bilinen Doğuş Derya, ayrıca metnin daha çok erkek egemen bir dille yazıldığını belirtti. Bir kadın milletvekili olarak bu yeminin eksikliklerini gördüğünü anlatan Derya, "Anaysa değişikliği yapılacağından bu yemininde değişmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası