Ege Postası
Geri

KOSGEB’in cazibe merkezi desteklemelerinde sona yaklaşıldı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) Erzurum’da yürüttüğü cazibe merkezlerini destekleme uygulamasında sona yaklaşıldı. Konuyla ilgili bilgi veren KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi...
KOSGEB’in cazibe merkezi desteklemelerinde sona yaklaşıldı
Haberler / Genel
28 Mayıs 2013 Salı 15:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) Erzurum’da yürüttüğü cazibe merkezlerini destekleme uygulamasında sona yaklaşıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi Müdürü Ayhan Çarlıoğlu, uygulamanın Erzurum Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde yer alan turizm (otel, lokanta, oto kiralama, oltu taşı imalatı vb.) firmalara yönelik uygulanan faizsiz kredi desteğiyle sürdürüldüğünü ifade etti.

Desteklerin, yaklaşık bir yıldır verildiğini aktan Çarlıoğlu, proje kapsamında şimdiye kadar 236 firmanın başvuru yaptığını ve 150’ye yakın işletmenin kredi kullanımını tamamladığını belirtti. İşletmelerin 100 bin liraya kadar kullanacakları kredi faizinin tamamının KOSGEB tarafından karşılandığını aktaran Çarlıoğlu, program kapsamında işletmelerin, ilk 6 ay geri ödeme yapmayacağını ve kredilerini 18 ay içerisinde 3’er aylık eşit taksitler halinde kapatma imkanına sahip olacaklarını söyledi.

Çarlıoğlu, programdan faydalanmak isteyen işletmelerin KOSGEB üyeliklerini tamamlamalarına müteakip, program dahilindeki bankalardan en geç 15 Haziran 2013’e kadar kredi onaylarını almaları gerektiğini belirtti. Proje için ayrılan kaynağın müsait olduğunu aktaran Çarlıoğlu, Erzurum ilinin turizm potansiyelinin artırılması için sağlanan bu gibi imkanlardan faydalanılması gerektiğine işaret etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası