Ege Postası
Geri

KOSKİ'den uyarı: Temizlenmeyen su depoları hasta eder

Konya Su ve Kanalizasyon İşleri (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, özellikle su deposu kullanılan apartman ve site yöneticilerini su depolarını dezenfekte ettirmeleri konusunda uyardı.     Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel...
KOSKİ'den uyarı: Temizlenmeyen su depoları hasta eder
Haberler / Genel
26 Haziran 2013 Çarşamba 11:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konya Su ve Kanalizasyon İşleri (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, özellikle su deposu kullanılan apartman ve site yöneticilerini su depolarını dezenfekte ettirmeleri konusunda uyardı.

    Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından temiz ve sağlıklı bir şekilde halkın kullanımına sunulan içme suyu, bazı işyeri, site ve apartmanlarda su depolarında saklanıyor. Yılda en az 2 defa temizliği yapılmayan su depolarının kolera, tifo, sarılık ve hepatit gibi çeşitli bulaşıcı hastalıklara yol açtığını belirten KOSKİ Genel Müdürlüğü, su depolarının KOSKİ Su Depoları Temizleme ve Dezenfekte ekiplerine temizlettirilmesi gerektiğini bildirdi.

    KOSKİ'den yapılan açıklamada, "Yapılan tetkiklerde depoların büyük bir kısmının bakımsız olduğu, içerisinde çamur ve çeşitli maddeler bulunduğu tespit edilmiştir. Su depolarının çamaşır suyu, deterjan, kireç gibi hijyen sağlamayan maddeler kullanılarak sıradan kişilere temizletilmemesi, bunun için KOSKİ Genel Müdürlüğü'ne müracaat edilmesi yeterli olacaktır." denildi. Açıklamada, KOSKİ ekiplerinin kar hedefi gütmeden su depolarının temizliğini en sağlıklı yöntemlerle yaptığı vurgulandı.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası