Ege Postası
Geri

KÖYÇİL'den çiftçilere tavsiye: Daha çok kazanmak için kanola ekin

Köylü ve Çiftçi Lobisi Derneği (KÖYÇİL) Başkanı Nihat Ceylan, Adanalı çiftçilerin kanola ekerek daha fazla kazanç elde edebileceğini söyledi. Başkan Ceylan, kanolanın bitkisel yağ, besin değeri ve içeriği bakımından zeytinyağı ve...
KÖYÇİL'den çiftçilere tavsiye: Daha çok kazanmak için kanola ekin
Haberler / Genel
25 Nisan 2013 Perşembe 15:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Köylü ve Çiftçi Lobisi Derneği (KÖYÇİL) Başkanı Nihat Ceylan, Adanalı çiftçilerin kanola ekerek daha fazla kazanç elde edebileceğini söyledi.

Başkan Ceylan, kanolanın bitkisel yağ, besin değeri ve içeriği bakımından zeytinyağı ve yer fıstığı yağının kalitesine yakın olduğunu hatırlattı. A, D, E ve K vitaminleri içeren kanola yağının kolesterol seviyesini düşürmeye, damar tıkanıklıklarını engellemeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olduğunu aktaran Ceylan, “Hafif, yumuşak tadı ve ısıya dayanıklı yapısıyla sağlığına önem verenlerin salata ve kızartmalarda tercih ettiği yağdır.” dedi.

Kanola üretiminin yem sektörü için önemli olduğu ifade eden Ceylan, kanola türevli yem ürünlerinin tamamına yakının ithalat yoluyla karşılandığını kaydetti. Bazı sıkıntılara rağmen kanolanın yayınlaştırılması gerektiğini ifade eden KÖYÇİL Başkanı Nihat Ceylan, “Çitçimizin, öncelikle tohum bulamama, ekim ve biçimle ilgili eksiklerin yanı sıra ürünün ellerinde kalma endişesini gidermek gerekir. Yağlı tohum işleyen sanayicilerin alımlarla ilgili çiftçiye güven verirlerse, sözleşmeli ekim yaptırmaları halinde bölgede ürün çeşitliliğini artıracaktır.” diye konuştu.

KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜN

Kanolanın iklim ve verim itibariyle bölgeye uygun bir ürün olduğunu dikkat çeken Ceylan, “Bu ürün çiftçilerimize doğru anlatılır, ekim ve ekim sonrası süreçler doğru yönetilirse ülkemizin yağlı tohum açığını azaltmış oluruz. Kanola hasadı buğday hasadından 15-20 gün önce yani Mayıs ayının ortalarında yapılması nedeniyle ikinci ürün ekimi için de oldukça elverişli olacaktır. Üreticilerimiz, bu ürünü yetiştirerek bol kazanç elde edilebilir.” şeklinde konuştu.

Ziraat Mühendisi Yusun Emre Kaya buğdayın olduğu her tarlada rahatlıkla kanolanın yetişebileceğini ve dönüme yaklaşık 200 kg verim beklediklerini söyledi. Kaya, “Ton başı desteklemenin 400 lira olduğu düşünüldüğünde oldukça cazip bir ürün oluyor. Çiftçilerimize tavsiye ederiz.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası