Ege Postası
Geri

Kaçakçı ölüm şebekesine darbe

İzmir ve Aydın’da polisin düzenlediği operasyonda, liderliğini Suriyeli I.H. ile kardeşlerinin yaptığı insan kacakçılığı şebekesinin 14 elemanı yakalandı. Şebekenin, delik zodyak botlarla Yunan adalarına gitmeleri için adeta ölüm yolculuğuna gönderdikleri kaçakların, denizdeki kurtarılma anları da, kameralarca saniye saniye kaydedildi.
Kaçakçı ölüm şebekesine darbe
Haberler / Ege
13 Haziran 2013 Perşembe 13:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- İzmir’de Suriyelilerin kurduğu bir insan tacirliği şebekesinin kaçakları, yasadışı yollardan Yunan adalarına götürdüğü bilgisini alan Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğıü ekipleri harakete geçti. Araştırmalar sonrasında, şebekenin liderinin Suriye’den yaklaşık 8 yıl önce İzmir’e geldikten sonra kuyumculuk da yapmaya başlayan 39 yaşındaki I.H.’nin olduğu belirlendi. 

143 KAÇAK ÖLÜMDEN KURTARILDI

İnsan tacirlerine yönelik yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takip sırasında, Didim’de çeşitli tarihlerde Yunan adalarına geçirilmek üzere zodyak botlarla denize açılan kaçaklar, polisin bilgi vermesi sonucunda Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı. Bu sıralarda, yakalanmamak için denize atlayıp kaçmaya çalışan kaçakların kurtarılma anları da yine saniye saniye kameralara yansıdı. Bu arada şebekenin elemanlarının kimliğinin de tespit edilmesiyle İzmir ve Aydın’da eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyonda I.H. ile kardeşlerinin de aralarında bulunduğu 14 kişi yakalandı. Şebeke lideri I.H.’nin Türk vatandaşlığı için başvuruda bulunduğu, ancak insan kaçakcılığı suçlarından kaydı bulunduğu için reddedildiği ortaya çıktı.

ÖLÜM YOLCULUĞUNA ÇIKARMIŞ

Şebeke elemanlarının verdiği bilgiler ile polisin araştırmalarında zanlıların, kullandıkları yöntemler de tespit edildi. Genelllikle Suriye’de son iki yılda yaşanan olaylardan kaçan kişileri bin 500 dolar karşılığında Yunan adalarına geçiren şebekenin, bu kişileri ilk olarak Didim ilçesinde kendilerine ait evlerde sakladığı saptandı. Bu kaçakların uygun zamanlarda da zodyak botlarla adalara gönderildikleri belirlendi. Ancak zanlıların, genellikle kaçakları delik botlarla denize açılmalarını sağladıkları onlara da elleriyle delikleri kapatmalarını söyledikleri öğrenildi. İşlemleri tamamlanan 14 zanlı, adliyeye sevkedildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası