Ege Postası
Geri

Kadın meclisleri Karabağlar’da buluştu

İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği Karabağlar’da, “İzmir ve İlçeleri Kadın Meclisleri Birliği Toplantısı”nda bir araya geldi.
Kadın meclisleri Karabağlar’da buluştu
Haberler / Yerel Yönetimler
22 Şubat 2015 Pazar 11:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi ev sahipliğinde kadın cinayetleri , toplumda kadının yerinin tartışıldığı toplantıya Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı, Eşit Yaşam Derneği Başkanı Seniye Nazik Işık ve İzmir’deki kent konseylerinin kadın meclis başkanları ile genel sekreterleri katıldı.

İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği, toplantı öncesinde, son günlerde artan kadın cinayetlerini protesto etmek amacıyla basın açıklaması düzenledi. Mersin’de okuldan çıkıp evine giderken vahşice öldürülen Özgecan Aslan başta olmak üzere, şiddet gören ve öldürülen kadınları anarak başlanan basın açıklamasında kadın cinayetlerinin ve şiddetinin son bulması istendi.

Yerel yönetimler kadınlarla ilgili çalışma yapmalıdır
Basın açıklamasının ardından kadın meclislerinin ortaklaşa düzenlediği İzmir ve İlçeleri Kadın Meclisleri Birliği Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu kadınların toplumsal hayatın her noktasında var olduğunu belirterek kadınlara, kadınların sorunlarına karşı duyarlı olunması gerektiğini söyledi. Yerel yönetimlerin de kadınlarla ilgili çalışmalar yapması gerektiğine dikkati çeken Selvitopu, “Kadınlarımız toplumsal yaşamın içinde her yerde varlar. Var oldukları yerlerle etkili olmak durumundalar. Aslında nerede bir kadın varsa orada bir düzen, bir disiplinli çalışma var. Toplumsal hayatımızda kadın bizim ailemizin direği. Aileleri taşıyan, çocukları yetiştiren, eşlerine bakan onları toplumsal yaşamda hep destekleyen genelde annelerimiz, kardeşlerimiz, eşlerimizdir. Yerel çalışmalarda ise bizim toplumda bu kadar etkili olan kadınlarımıza duyarsız kalmamız söz konusu olamaz.” Dedi.

Yerel yönetimler kadına destek olmalı
Kadınları toplumsal hayatta yaşadığı sorunlar karşısında yalnız bırakmamak gerektiğini ve yerel yönetimler olarak da kadınlara destek vereceklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Özellikle Karabağlar’da kadınlarımızın sorunları çok. Çünkü Karabağlar ekonomik geliri belli bir düzeyin altında olan insanlarımızın çoğunluklu yaşadığı bölge. Tabi bunlar sosyal sorunları da beraberinde getiriyor. Bu sorunlarla kadınlar daha çok baş etmek zorunda kalıyor. Biz yerel yönetim olarak kadınlarımıza yeterince destek olmalıyız. Belediyemizin bu doğrultuda sosyal çalışmaları ve etkinlikleri var. Bunları daha da yaygınlaştırmak istiyoruz. Sadece kadınlarımıza değil, gençlere, yaşlılara, engellileri toplumun her kesimine ulaşıp hizmet götürmek zorundayız.” Diye konuştu.
Kadına değer verilmeli
Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı ise konuşmasında kadınların değersiz olduğu bir toplumu kabul etmeyeceğini belirterek, “Kadınların haklarının olmadığı, kadınların küçümsendiği bir yer beni rahatsız eder. Benim de değerimi yok eder. Ben kadınların bana sağladığı katkılarla, beni bu sürece getirdiği olumlu kazanımlarla kendimi birey sayarım.” Dedi. Kadınların birleşerek haklarını kazanacağını, güçleneceğini de söyleyen Akyarlı şöyle konuştu, “Yaşam bir bilançodur. Yaşamda ürettikleriniz vardır, tükettikleriniz vardır. Bu üretimlerin size veya topluma dönük olanları vardır. Sadece sizin bireysel olarak refah içinde olmanız yetmez, refah içinde olmayan bir toplum da sizi kısıtlar, sınırlar. İstediğiniz kadar refah içinde olun Özgecan’ın ölümünden, eğer vicdanınız varsa rahatsız olursunuz. Ve refahınız bu noktada bir hiçtir. Bizin burada bir arada olmanız, birleşe birleşe güçlenmeniz çok önemli. Bu vicdanı hep birlikte oluşturacağız.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Ergün Aybars’ın “Cumhuriyet Öncesi ve Sonrası Kadın Hareketleri” konulu söyleşisiyle toplantı son buldu.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası