Güzelbahçe Belediyesi'nin desteğiyle Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Cumhuriyet Kadıları Derneği Güzelbahçe Şubesi Başkanı Mesude Öney, günümüzde Türk kadınına iki türlü görev düştüğünü, bunlardan birinin kadınların kendi haklarını en iyi şekilde bilmesi ve kullanması, diğerinin de yine kadınların, haklarını bilmeyen diğer kadınlara haklarını anlatması olduğunu söyledi.
Sürekli değişen yasaları takip etmekte zorlandıklarını, sık sık düzenleyecekleri toplantılarda, yapılan yeni düzenlemeler konusunda kadınları bilgilendireceklerini belirten Öney, “Birçok kadın hakkının olduğunu bildiği halde hiç bir hakkını arayamıyor. Hiç bir hak iddia edemiyor. Hala kadınlarımız bazı bölgelerde hakkı olmasına rağmen miras hukukundan yararlanamıyor. Zorlu mücadelelerle elde edilen haklarımız yasal değişikliklerle elimizden alınmak isteniyor. Atatürk'ün bize verdiği hakları koruyarak daha ileri götürmek için çaba göstereceğiz" dedi.
İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi Temsilcisi Avukat Rahile Baykal Horzum toplantıda, Medeni Kanun'da 2002 yılında yapılan değişikliklerden sonra kadın haklarının aldığı mesafeyi anlattı. Yasaların uygulamadaki sıkıntılarını dile getiren Horzum, Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi ve Ailenin Korunmasına Dair 6284 sayılı yasanın uygulama safhasında büyük sıkıntılar yaşandığına dikkat çekerek, şiddete uğrayan kadının kimlik değişiminde hakimler arasında görüş birliği olmadığına işaret etti.
Avukat Rahile Baykal Horzum ve Zeyep Kömen, İzmir Barosu'nun Adliye'de kurulan Kadın Danışma Birimi'nin Adliye binası bünyesinde nöbetçi avukat ve bir memurla sürekli hizmet verdiğini, kadınların buraa başvurabileceğini hatırlattı.