Ege Postası
Geri

Kadınlar haklarını öğreniyor

Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü ile Spor Müdürlüğü işbirliğinde ‘Kadın Hakları’ konulu söyleşi gerçekleştirildi.
Kadınlar haklarını öğreniyor
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Nisan 2016 Cumartesi 10:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsmetpaşa Semt Merkezi’nde düzenlenen söyleşide Konak Belediyesi’nin Kadın Danışma Merkezi’nde görevli Avukat Ayla Eğit, evlilikte edinilen malların paylaşımı, eşit hak-eşit ücret ve aile içi şiddet konularında bilgilendirme yaptı.

Spor Müdürlüğü’nün açtığı kurslara katılan kadınların yanı sıra semt sakini kadınların da katıldığı söyleşide Eğit, Türkiye’de şiddet gören kadınların oranları hakkında da çarpıcı bilgiler verdi. 2015 yılında 293 kadının, 2016 yılının ilk dört ayında ise 93 kadının cinayetlere kurban gittiğini dile getiren Ayla Eğit, ayrıca 2015 yılında İzmir’de 12 bin 717 kadına, 2016 yılının ilk dört ayında ise 3 bin 614 kadına koruma kararı çıktığını belirtti. Eğit, “Fiziksel, cinsel, duygusal, ekonomik şiddete maruz kalan pek çok kadın var. Korku, baskı ve güvencesiz kadınlar haklarını da arayamıyor. Haklarını bilen kadın gücünün farkında olur. Şiddet gören her kadın maalesef polise başvurup yardım isteyemiyor. Ancak son yıllarda kadınlar haklarını aramaya başladı” dedi. Söyleşi sonunda katılımcı kadınlar Eğit’e sorular yönelterek merak ettikleri konularda bilgi aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası