Ege Postası
Geri

Kadınlar iş yaşamında var olmalarına rağmen organlarda yoklar

“Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı” verilişinin 78. yıldönümü, İzmir’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “Kadın ve Siyaset” konulu panele, İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Kadın – Erkek Eşitliği Komisyonu Üyesi Sevin Brav ile Buca- İzkent Mahallesi Muhtarı Gülümser Dibek konuşmacı olarak katıldı.
Kadınlar iş yaşamında var olmalarına rağmen organlarda yoklar
Haberler / İzmir
5 Aralık 2012 Çarşamba 18:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  İzmir Baro Başkanı Sema Pekdaş, her kadının ciddi anlamda bir başarı öyküsü olduğunu belirterek “Ev kadınları çocuklarını yetiştiriyorlar, evlerini idare ediyorlar ve devamlılığı, huzuru sağlayarak da büyük başarılara imza atıyorlar. Ama biz karar organlarında temsil edilmiyoruz. Temsil organlarında yokuz. Bu kadınların eksikliği değil, Türkiye’nin eksikliği. Bu kurumların eksikliği. Çünkü kadınların zekasını, kadınların yaratıcılığını yok sayan hiçbir toplum, hiçbir kurum tam gelişme gösteremez. Dünya’nın, Türkiye’nin, toplumun, kurumların kadınların düşüncesine ihtiyacı var” dedi.

Türkiye’de 78 barodan sadece 3’ünün başkanının kadın olduğunu söyleyen Sema Pekdaş, “Çok ilginçtir işçi sendikalarında hemen hemen hiç kadın yok. 493 kişilik merkez yürütme kurulunda sadece 35 kadın var. İşçi sendikalarının sorumlu organlarında görev yapan 1078 kişinin sadece 98’i kadın. Kadınlar iş yaşamında var olmalarına rağmen organlarda yoklar” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Kadın - Erkek Eşitliği İhtisas Komisyonu üyesi Sevin Brav ise kadınları temsil ederken çok sıkıntı çektikleri konular olduğunu söyleyerek, “İçimizden hiçbirisinin dinlenme ya da mola verme hakkı yok” dedi.

İzkent Mahallesi Muhtarı Gülümser Dibek, kadın muhtar olmanın zorluklarını anlatarak,. Buca’da 47 mahalle muhtarı içinden sadece 3 tanesinin kadın olduğunu ve kendisinin göreve gelmesinden kadınların büyük ısrarının olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, katılımcılara teşekkür ederek çiçek verdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası