Ege Postası
Geri

Kadınlara ‘erkeği sözlerle değil davranışlarla değiştirin ‘ uyarısı

Yazar Sema Maraşlı, kadınlara, "Erkeği sözlerle değiştirmeye çalışmak doğru değildir. Sizin davranışınız değişirse erkeğin de davranışı değişir. Eğer karşınızdaki ruh hastası değilse yüzde 99 oranında erkek değişir." tavsiyesinde...
Kadınlara ‘erkeği sözlerle değil davranışlarla değiştirin ‘ uyarısı
Haberler / Güncel
2 Mayıs 2013 Perşembe 14:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yazar Sema Maraşlı, kadınlara, "Erkeği sözlerle değiştirmeye çalışmak doğru değildir. Sizin davranışınız değişirse erkeğin de davranışı değişir. Eğer karşınızdaki ruh hastası değilse yüzde 99 oranında erkek değişir." tavsiyesinde bulundu.

Sema Maraşl, Moral FM’de Hatice Kübra Tongar’ın sunduğu Muhabbet Olsun programına konuk oldu. Programda eşler arasında ilişkide sıkıntılar meydana geldiğinde karşı tarafı suçlamanın kolaycılık olduğunu belirten Maraşlı, "Kişi önce kendisine bakmalı. Nerede yanlış yaptığını düşünerek hareket etmeli ve sorunların çözümü konusunda ortak hareket etmeye çalışılmalıdır." diye konuştu. Eşler arasında anlaşmazlıklar artığında ya da kadın veya erkeğin hayal ettiği gibi bir evlilik hayatı olmadığında çiftlerin bu dünyanın bir sınav olduğunu unutmaması gerektiğini vurgulayan Maraşlı, yapılan hataların geri dönüşü olmayan tahriplere yol açacağını kaydetti.

Kadının veya erkeğin eşinde bulamadığı duygusal boşluğu gidermek için internette ya da iş ortamında tanıdığı birisiyle dertleşmeye başlamasının aldatmaya kadar varabildiğinin altını çizen Maraşlı, evli çiftlere şu uyarılarda bulundu:

"Aldatmaların neredeyse çoğu internet sebebiyle oluyor. Genel anlamda yabancı ile iletişime geçmesinin başlangıç nedeninin eşinde bulmadı duysal bağı, sevgiyi, huzuru ve aşkı iş arkadaşında ya da internet üzerinden sosyal ağlarda tanıştığı birisiyle dertleşeyim, diye başlıyor. Önce havadan, sudan, hayattan, İslami konulardan sohbet başlıyor. Sonra kendine dönüyor. Sırlar paylaşılıyor. Duygusal boşluğundan dolayı dert anlatıyor. Eşinde bulamadığı şeyi karşısındaki ona veriyor. Sonra ben kendime zaten güveniyorum. Ne olacak bir kere çay içelim, diyor. Zaten yapılan çalışmaların çoğunda kişinin kendisine aşırı güveninden kaynaklandığını ortaya çıkarıyor. Sadece sohbet ediyoruz gibi masum görülen şeyler insanı aldatmaya götürüyor. Zaten Kur’an’da Allah (cc) insana ‘Zina yapmayın’ demiyor. ‘Zinaya yaklaşmayın’ uyarısında bulunuyor. Çünkü sıradan görülen davranışlar insanı aldatmaya kadar götürebiliyor."

"ERKEKLERİN MAÇ SEYRETMESİ DAHA SAĞLIKLI"

Kadın ve erkeğin televizyonda bir dizi izlerken fıtratları gereği başka sonuçlar çıkardığını ifade eden Maraşlı, "Televizyonda aynı şeye baktıkları halde farklı şeyleri görüyorlar. Kadın aldatma sahnesinde kocasına ‘Bak böyle bir şey yaparsan yuvamız nasıl dağılır’ mesajı vermeye çalışırken erkek dizinin konusundan çok o sahneyle ilgilenir. O yüzden kadınlar eşlerine dizi ile mesaj vermeyi bırakıp erkeklerin bakış açısının farklı olduğunu bilmeleri gerekiyor. Bu yüzden erkeğin dizideki ihanetleri, aşkları izlemesi yerine maçı seyretmesi daha iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştuı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası