Ege Postası
Geri

Kadınlardan şiddete karşı gösterili tepki

Güzelbahçe Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle pandomim gösterili bir etkinlik düzenledi.
Kadınlardan şiddete karşı gösterili tepki
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Kasım 2013 Salı 10:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Belediye Amfi Tiyatrosu'ndaki etkinlikte Sosyolog Duygu Yılmaz, kadına yönelik şiddet türlerini ve mücadele yöntemlerini anlattı. Çok sayıda kadının katıldığı etkinlikte ayrıca şiddeti konu alan bir gösteri sunuldu, eşi tarafından dövülmüş görüntüsü verilen bir kadın da başından geçenleri anlattı. Kadına yönelik şiddeti konu alan bir film gösterisi izlendi.
Öte yandan CHP Güzelbahçe Kadın Kolları da kadına yönelik şiddeti bir basın açıklamasıyla eleştirdi. “Kelebekler özgürdür” başlığı altındaki bildiriyi okuyan kadınlar son yıllarda Türkiye'de kadına yönelik şiddetle büyük artış olduğunu savundu. Kadınlar özetle şöyle dedi:
“Belleğimizi diri tutmak ve bize dayatılan bunca şeyin altında ezilmemek için 'Böyle gelmiş böyle gider'diyenlere karşı 'Yeter artık' diyen kadınların yaşamlarını kendi yaşamlarımıza katıyoruz. Bizler kadına yönelik şiddete karşı verdiğimiz mücadelede, sevgiyi örgütlemek amacıyla 'kelebekler özgürdür' diyoruz. Kadınlar için özgürlük ve adalet CHP ile gelecek.” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası