Ege Postası
Geri

Kadınlardan taraftar şiddetine protesto

İZMİR Kadın Platformu, tarihi Kemeraltı Çarşısı girişinde düzenlediği basın açıklamasıyla, İstanbul Kadıköy'de 8 Mart mitinginin ardında eylem alanından dağılan kadınlara Bursasporlu taraftarlar tarafından yapılan saldırıyı protesto etti.
Kadınlardan taraftar şiddetine protesto
Haberler / Ege
17 Mart 2013 Pazar 13:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Çarşı girişinde toplanan platform üyesi kadınlar, 'Erkek şiddeti her yerde', 'Barış için susma', 'Şiddete Hayır' sloganları attı, 'Kürdüm, Kadınım, Aleviyim, Eşcinselim, Buradayım, Alışın Gitmiyorum' yazılı dövizler taşıdı. Platform Sözcüsü Şenay Tavuz, "Bizler- onlar diye aynı ülkede ve aynı şehirde yaşayan insanları birbirine karşı düşman haline getirenler şunu bilmelidir ki şehrimizde antik çağdan itibaren çok farklı etnik kökene sahip pek çok halk, kardeşçe ve barış içinde yaşamıştır. Bundan böyle bu şehirde ırkçılık ve kadın düşmanlığı politikaları yeşermeyecektir" dedi.

Kadıköy'de, 8 Mart mitinginin ardında eylem alanında dağılan kadınlara Bursasporlu taraftarlar tarafından yapılan saldırıya karşı polisin sessiz kaldığını ileri süren Tavuz, şöyle devam etti:

"Bu saldırıda bir arkadaşımız bıçakla yaralandı, Ona yakın kadın ve bir çocuk da aldığı darbeler nedeniyle çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmışlardır. Taraftarların fanatik enerjileri zaman zaman saldırgan tutum almalarını toplum içinde meşhur hale getirmiştir. İlk kez taraftarın öfkesi ırkçı bir tutum alışı ile birlikte kadınlara yönelmiştir. Irkçı ve nefret söylemi taşıyan özellikle de kadınlara karşı yönelen, gözdağını ve şiddeti kınıyor, sorumlular hakkında gereken şoruşturmanın başlatılmasını futbol federasyonunun konuyla ilgili soruşturmanın sonucunu beklemeden gereken yasal önlemleri almasını bekliyoruz." (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası