Ege Postası
Geri

Kadınların gurur müzesi

Kadın Müzesi’nin çiçek ve ay yıldız motifli tavan işlemelerini kadın restoratörler düzenliyor
Kadınların gurur müzesi
Haberler / İzmir
21 Aralık 2012 Cuma 10:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİRKonak Belediyesi’nin kente renk katan butik müzelerine katılmak için gün sayan Kadın Müzesi’nde son aşamaya gelindi. Basmane semtinde yer alacak müzenin tarihi binasında yenileme çalışmaları tamamlandı. Müze binasının orijinal tavan işlemeleri ise yine kadınların elinden sihirli dokunuşlarla hayat buluyor.

Kadın müzesine kadın eli

İzmir kadının güçlü ve dik duruşu, Kadın Müzesi ile bir kez daha ortaya çıkarken, müzenin restorasyon işlemlerini de kadınlar yürütüyor. Binanın dört farklı tavanında yer alan çiçek ve ay yıldızlı motifler, kadın zarafeti ve inceliğiyle birleşti.  Genç restoratörler Ayten Karadağ ve Elif Han, orijinalleri korunan, eksik yerleri ise aslına uygun yapılan işlemeleri tek tek temizledi, boyadı ve gerçek değerini açığa çıkardı.

Bu müze kadınların

Müzenin açılışına çok kısa bir süre kaldığını müjdeleyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Kadın Müzesi’nin geniş bir arşive ev sahipliği yapacağını açıkladı ve şunları söyledi:“Kadınlara ait bir  müzeyi, kadınlara yakışır hale getirmek amacıyla yine kadınlara teslim ettik. İzmir olarak bir fark yarattıysak ve kentimiz Türkiye’nin en yaşanır şehirleri arasında yerini aldıysa bunun arkasındaki güç kadınlardır. Emek, üretim ve sevgi sözcüklerinin olduğu yerde mutlaka kadın da vardır. Türkiye’de sadece kadınlar ait, onları anlatan, onları yansıtan bir yer var. Bu yer Kadın Müzesi’dir, Kadın Müzesi İzmir’in gururudur.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası