Ege Postası
Geri

Kafasına kurusıkı tabanca doğrultulan Ahmet Doğan mahkemeye gelmedi

Bulgaristan'da Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Onursal Başkanı Ahmet Doğan'a silahlı saldırı davası, Doğan'ın duruşmaya gelmemesi sebebiyle ertelendi.Geniş güvenlik önlemleri altında mahkeme salonuna getirilen saldırgan Oktay Enimehmedov,...
Kafasına kurusıkı tabanca doğrultulan Ahmet Doğan mahkemeye gelmedi
Haberler / Dünya
14 Ağustos 2013 Çarşamba 11:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bulgaristan'da Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Onursal Başkanı Ahmet Doğan'a silahlı saldırı davası, Doğan'ın duruşmaya gelmemesi sebebiyle ertelendi.

Geniş güvenlik önlemleri altında mahkeme salonuna getirilen saldırgan Oktay Enimehmedov, giriş ve çıkışta sessiz kaldı. Kardeşi Metin Enimehmedov ise adalet sistemine güven duymadıklarını ifade etti. Kardeşinin, eylemi HÖH siyasetinden duyduğu hayal kırıklığı sebebiyle gerçekleştirdiğini söyledi.

Ahmet Doğan'ın gelmemesi sebebiyle dava 24 Eylül'e ertelendi. Doğan'ın ise 'şahit' sıfatıyla gerekirse polis zoruyla getirilmesine karar verildi.

Oktay Enimehmedov, 19 Ocak'ta düzenlenen HÖH Olağan Kongresi'nde Ahmet Doğan'a kürsüdeyken kurusıkı tabanca doğrultmuş, silah ise tutukluk yapmıştı.

Sofya Şehir Mahkemesi, saldırgan hakkında önce 'tehdit' suçlamasıyla dava açmış, daha sonra ise bunu 'cinayete teşebbüs' olarak değiştirmişti.

Suçlu bulunduğu takdirde Enimehmedov'un 20 yıl ila müebbet hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası