Ege Postası
Geri

Kahire’deki olayların ilk görüntüleri

Mısır’ın başkenti Kahire’de bugün askerlerin devrik lider Muhammed Mursi’yi destekleyen göstericilere ateş etmesi ile yaşanan olayın ilk görüntüleri yayınlandı. Göstericiler tarafından internete yüklenen görüntülerde Mursi taraftarlarının...
Kahire’deki olayların ilk görüntüleri
Haberler / Dünya
8 Temmuz 2013 Pazartesi 13:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mısır’ın başkenti Kahire’de bugün askerlerin devrik lider Muhammed Mursi’yi destekleyen göstericilere ateş etmesi ile yaşanan olayın ilk görüntüleri yayınlandı.

Göstericiler tarafından internete yüklenen görüntülerde Mursi taraftarlarının toplandığı Raba El Adaviye meydanındaki kalabalık görünüyor. Görüntülerde kalabalığı yararak gelen ambulans ve araçlar yer alıyor. Ayrıca yaralıların taşınması da görülüyor.

Bir başka görüntüde ise askerler ve göstericiler yer alırken, silah sesleri duyuluyor. Askerlerin ateş etmesi ve yaralanan göstericiler yer alıyor görüntülerde.

Kahire’de askerlerin devrik lider Muhammed Mursi taraftarlarına ateş açtığı bildirildi. Olay, Mursi’nin tutulduğu askeri binanın önünde yaşandı.

Mısır devlet televizyonu, olaylarda 42 kişini öldüğü ve 322 kişinin de yaralandığını aktardı. Televizyonun haberine göre, olay Cumhuriyet Muhafızları binasına yapılan saldırı sonucu yaşandı.

Bu arada Müslüman Kardeşler ise olayın sabah namazı sırasında askerlerin dua eden göstericilere ateş etmesi sonucu yaşandığını aktarıyor.

Öte yandan Müslüman Kardeşler, Kahire’de göstericilere ateş edilmesi sonucu yaşanan olayda ölü sayısını 53 olduğunu açıkladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası