Ege Postası
Geri

Kahkahalar “Çizmeli Kedi” ye

Kolektif Kültür ve Sanat Derneği, Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Sanat Merkezi Nazım Hikmet Sahnesi’nde “ Çizmeli Kedi” tiyatrosunu sergiledi.
Kahkahalar “Çizmeli Kedi” ye
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Nisan 2013 Cumartesi 09:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Sosyal aktiviteleriyle ön planda olan Kolektif Kültür ve Sanat Derneği, zihinsel engellileri ve ekonomik engelleri olan çocukları da düşünerek İzmir’e katkı sağlıyor. Tiyatroya gönül vermiş gençler, yapılandırdıkları projeleri sanatseverlerle buluşturuyor. ‘Çizmeli Kedi’ isimli tiyatro da bunlardan bir tanesi. 30 kişilik genç tiyatrocuların yazdığı eser, Gençlik Girişimleri Projesi kapsamında Tülay Aktaş Vakfı ödülüne sahip. Gençler bu projeyle Avrupa projeleri arasında kendi kategorisinde birincilik ödülü aldı.
Belediyelerin bu konudaki önceliğini bilen Kolektif Kültür ve Sanat Derneği bu kez Konak Belediyesi Kültür Sanat Merkezlerinde oyunlarını sergiledi. İzmirli birçok çocuk ‘Çizmeli Kedi’ tiyatrosu için Güzelyalı Kültür Merkezi Nazım Hikmet sahnesine akın etti. 15-30 yaş arası gençlerin sergilediği oyuna ilgi büyüktü. Ceren Özkarataş yönetmenliğinde sergilenen oyunu çocuklar keyifle izledi. Özkarataş ‘ Amacımız toplum içinde eğitilebilir zihinsel engelli ve ekonomik sıkıntıları dolayısıyla tiyatrodan uzak kalan dezavantajlı gençlerimizi tiyatroyla topluma kazandırmak. Kendilerini ifade edebilmelerini sağlamak. Bize bu konuda destek veren Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’a teşekkür ediyoruz’ dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası