Ege Postası
Geri

Kaldırım taşıyla saldırıya uğrayan taksici, mesleğini bıraktı

İzmir'in Karabağlar ilçesinde kaldırım taşı ile saldırıya uğrayan ve gasp girişiminde bulunulan taksi şoförü Selim Keleş (62), yaşadığı olayın ardından mesleğini bırakma kararı aldı. Keleş, "Travmayı atlatamadım. Hala sokakta yürürken önüme arkama bakıyorum. İçimde olayı tekrar yaşayacakmışım gibi bir his var. Eskisi kadar çok değil ama arada bir rüyalarıma giriyor. Bu olay beni çok etkiledi" dedi.
Kaldırım taşıyla saldırıya uğrayan taksici, mesleğini bıraktı
Haberler / 3. Sayfa
18 Mayıs 2024 Cumartesi 11:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Olay, 10 Ekim 2023'te saat 22.00 sıralarında Halide Edip Adıvar Caddesi'nde meydana geldi. Karabağlar ilçesinde 35 T 5656 plakalı taksiyle durakta bekleyen Selim Keleş'in aracına binen kişi, Buca ilçesine gitmek istediğini söyledi. Keleş, Buca ilçesine bağlı Gediz Mahallesi'ne yaklaştığı sırada, iddiaya göre, aracına ilişkin yolcu cebindeki paralarını vermesini isteyip, tehdit etti. Keleş'in direnmesi üzerine yolcu, yandaki kaldırım taşı ile saldırdı. Yaşanan arbedenin ardından saldırgan kaçarken, aldığı darbelerle yaralanan Keleş, Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'ne kaldırıldı.

Selim Keleş'in beyanı üzerine polis incelemesi başlatıldı. Araç kamerasına yansıyan görüntüler incelendiğinde polis, Saldırganın Ahmet Tan olduğu belirlendi. Görüntülerde Tan'ın kaldırım taşı ile şoföre bütünüyle vurulduğu ve Keleş'in direnmesinin ardından para alamandan araçtan inip kaçtığı görüldü. Polis ekiplerinin beslenmesinde baskıda bulunulması Tan, polisteki müdahalenin ardından adliyeye sevk edildi. Taksici Keleş, tedavinin ardından taburcu edildi.

Tutuklu sanık Ahmet Tan hakkında 'Silahla yağmaya teşebbüs' suçundan 10 kelime 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan ve ilk duruşması önceki gün görülen dava devam ederken, Keleş açıklamalarda bulundu.

'EĞER TAŞI ELİNDEN ATMASAYDIM ŞU ANDA YAŞAMIYOR OLACAKTIM'

Şüphelinin konuşması ve giyimi düzgün olduğu için taksiye binen müşteriden şüphelendiğini belirten Selim Keleş, "Müşteri, Gediz Mahallesi'ne gitmek istediğini söyledi. Fiyatı belirlemek için adresi sorunca Saat Kulesi'ne gitmeyi diledi diledi. 150 TL civarında tutacağınıce önce reddetti sonra Konuşmasından ve giyimi düzgün olduğu için hiç şüphelenmedim.Gediz Mahallesi'nde karanlık bir ara sokakta inmek istediğimi söyledi. anda yaşamıyor ya da kalacağım. Sonuna kadar davacıyım" ifadelerinde bulundu.

'DURUŞMADA HAKİM VİDEOYU İZLETTİ, AYNI ANLARI TEKRAR YAŞADIM'

Sanığın duruşmada yalan söylediğini ileri süren Keleş, "Bir insan araca bin olduğunda, elindeki poşetin içinde taş varsa amacı nedir? Bilerek, isteyerek, tasarlayarak gelmiş. olay tekrar yaşadığım gibi bir onun Eskisi kadar çok değil ama arada bir rüyalarıma katılıyor.

'TEKRAR TAKSİCİLİK YAPMAYI DÜŞÜNMÜYORUM'

Taksiciliği bıraktığını söyleyen Selim Keleş, "Başımdan geçen olaydan ve Oğuz kardeşimiz öldürüldükten sonra herkes taksicilik yapmaktan çekinmeye başladı. Taksicilik yapmak istemeyenler dile getirmek zorunda kaldılar var. Şu anda taksicilik yapmıyorum, yapmayı da planlıyor. Dava, iddianamede olay yaralama ve nefesi kesilerek gösterildi için ertelendi. Bilerek, isteyerek adam öldürmeye başvurmak istedi, hakim tarafın avukatı da bu iddiayı ödemek için ekstra zaman istedi. bunların hazırlanmasını istiyorum" diye konuştu. (DHA)

 

Taksiciye kaldırım taşıyla saldıran kendisi de eski taksi şoförü olan sanık: Özür dilerim

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası