Ege Postası
Geri

Kaliforniya'daki yangınlar kontrol edilemiyor: Ölü sayısı 21'e çıktı

Kaliforniya'daki yangınlarda şu ana kadar 21 kişinin yaşamını yitirdiği bildiriliyor.
Kaliforniya'daki yangınlar kontrol edilemiyor: Ölü sayısı 21'e çıktı
Haberler / Dünya
12 Ekim 2017 Perşembe 07:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin kuzeyinde şarap üretimi yapılan Napa vadisini de içine alan bölgedeki yangınlar hızla yayılıyor. Şu ana kadar 21 kişinin yaşamını yitirdiği ve en az 180 kişinin yaralandığı bildiriliyor ancak yetkililer bu rakamın artmasından endişeli.

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığına göre pazar günü başlayan yangınlarda 3 bin 500'den fazla ev ve işyeri zarar görürken, 22 ayrı yangın olduğu ve 8 bin itfaiye görevlisinin yangınlarla mücadele ettiği bildirildi.

Yetkililer Sonoma Vadisi'nin bazı bölgeleri için tahliye emri verirken, bölgede 113 kilometre kareye ulaşan yangının bazı mahalleleri tamamen yok ettiği bildirildi. Eyalet tarihindeki en ölümlü 3. yangın olduğu bildirilen felakette Sonoma Şerifi Robert Giordano kaybolan kişilerin sayısının 600'e ulaştığını açıkladı.

Napa Vadisi ve başka bölgelerde de tahliyelerin gerçekleştirilmeye devam ettiği kaydedildi. Yangına neyin sebep olduğunun henüz netlik kazanmadığı aktarıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası