Ege Postası
Geri

Kalp ritim bozukluklarında uygulanan tedaviler

Kalp çarpıntısı, pek çok insanda görülebilen rahatsızlıklar arasındadır. Toplumda bir hastalık olarak görülse de aslında bir hastalık belirtisidir.
Kalp ritim bozukluklarında uygulanan tedaviler
Haberler / Güncel
4 Mayıs 2017 Perşembe 14:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Stres, uykusuzluk, korku, sigara, alkol, kansızlık, hamilelik, tiroit ve yanlış beslenme sonucunda oluşabilir. Kalp çarpıntıları ekstrem durumlarda yaşanıyor ise sakinliğin korunması ile kişi tarafından da tedavisi gerçekleştirilebilir. Sık aralıklarla yaşanan kalp çarpıntıları önemli kalp hastalıklarının habercisi olabileceğinden, uzman bir göz tarafından kontrol edilmelidir.

Ülkemiz kalp hastalıkları alanında önemli başarılara imza etmiş hekimlere sahiptir. Bu alandaki en önemli isimlerden biri olan Prof. Dr. Sedat Köse hem kendisi hem de bugüne kadar yetiştirdiği uzmanlar ile hizmet vermektedir. Kalp hastalıkları alanında yurt içi ve yurt dışı eğitimlerini başarı ile tamamlayan doktor, yeni tedavi yöntemlerinin ülkemizde uygulanmasına da öncü olmuştur. Türkiye’de Perkütan Epikardiyal Ablasyon ve Atriyal Fibrilasyon Ablasyon uygulamalarını başarı ile gerçekleştiren ilk kişidir.

Kalp Ritim Bozukluklarında Köse’nin Uyguladığı Tedaviler

kalp ritim bozukluğu kalbin normalden hızlı ya da yavaş bir şekilde atmasına verilen yaygın isimdir. Tıp dilindeki karşılığı aritmidir. Aritmi konusu üzerine eğilen Köse’nin hastalarında uyguladığı ilk adım, doğru teşhistir. Ritim bozukluklarına pek çok şey neden olabilir. Damar hastalıkları, geçirilen kalp krizleri sonucunda oluşan hasarlar, kalp ameliyatları gibi hastanın kalp ve damar yapısı ile ilgili konular sorun olabileceği gibi, sağlıklı kişilerde de dönemsel olarak görülebilir. Kalp çarpıntılarına neden olan faktörler de ritim bozukluklarına neden olabilir.

Kalp ritim bozukluklarının farklı tipleri de bulunmaktadır. Hastalara öncelikle EKG, ritim holter, efor testi, ekokardiyogram, kardiyak kateterizasyon, elektrofizyolojik çalışma (EPS) gibi teşhis uygulamaları uygulanarak hastalığın neden kaynaklandığı tespit edilir. Bütün hastaların yaşam tarzlarında değişikliğe gitmeleri de tavsiye edilmektedir. Stresten uzak, sakin ortamlarda geçirilen süreçler tedaviye olumlu katkı sağlayacaktır. Antiaritmik ilaçlar, elektrik şoku ile tedavi, kalp pili, katater ablasyon ve ya cerrahi müdaheleler ile de tedavi gerçekleştirilmektedir. Uygulanan bütün işlemler Köse’nin yıllardır hastalarında başarı ile uyguladığı yöntemlerdir. Bu yöntemlerin detaylarına http://www.sedatkose.com/ adresinden ulaşılabilmektedir. Sedat Köse ile ilgili bilgiler de site üzerinde bulunmaktadır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası